syntymäpäiväkinkkuvoileipäkakku

13/09/2010

Kas tossapa teille mainio sanahirviö seuraavaan hirsipuupeliin, olkaa hyvät.

Kaverini pyysi minua tekemään syntymäpäiväjuhlilleen voileipäkakun, ja mielellänihän minä niitä väsäilen vaikkakaan kokemusta moisesta ei vielä kauheasti ole. Toivomuksena oli jonkunlainen kinkkua ja juustoa sisältävä kakku, ja tämänmoinen siitä sitten tuli. Kuulemani mukaan oli ihan maistuva tekele :)

Kinkkuvoileipäkakku

*

2 pkt paahtoleipää

0,5-1 l lihalientä kostutukseen

kinkkutäyte:

300 g palvikinkkua

200 g creme fraichea

250 g sinappikurkkusalaattia

2 dl majoneesia

suolaa, pippuria

juustotäyte:

200 g cheddar sulatejuustosiivuja

200 g creme fraichea

tilkka kermaa

1 pieni punainen paprika

suolaa, pippuria

kuorrutus:

450 g valkosipuli-tuorejuustoa

½ dl majoneesia

½ dl creme fraichea

koristelu:

palvikinkkusiivuja

metvurstisiivuja

kirsikkatomaatteja

paprikasiivuja

salaatteja

yrttejä

ym.

Valmista ensin täytteet. Leikkaa kinkku pieneksi silpuksi ja sekoita creme fraichen, kurkkusalaatin ja majoneesin kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Sulata cheddarsiivut pieneen tilkkaan kermaan ja sekoita seos creme fraicheen, sekoita joukkoon pieneksi kuutioitu paprika ja mausta tämäkin seos suolalla ja pippurilla. Yhdistä myös kuorrutuksen ainekset.

Leikkaa paahtoleipäsiivuista reunat pois. Levitä leivistä (3×3) ensimmäinen kerros tarjoilualustalle ja kostuta leivät lihaliemellä. Mikäli kakku ei ehdi vetäytyä seuraavaan päivään niin laita kostutusta aika reilulla kädellä. Levitä leiville noin puolet kinkkutäytteestä.

Asettele toinen kerros leipiä, kostuta ja levitä päälle koko juustotäyte. Seuraavaan väliin taas loppu kinkkutäyte. Asettele päälle vielä kerros leipiä, mutta älä kostuta.

Tässä vaiheessa kakun olisi hyvä vetäytyä ja mehustua jääkaapissa kelmutettuna muutamasta tunnista seuraavaan päivään.

Koristeluvaiheessa levitä kuorrutus kakun päälle ja päästä mielikuvituksesi valloilleen. Kinkusta ja juustosta voi kääriä rullia, salaattituokkosia tökkiä sinne tänne ja kirsikkatomaatteja ripotella pinnalle.. Kakunkoristeluvinkkejä voi myös toki googlettaa ;)

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.