SUNNUNTAIN MENOVINKKI: STREAT HELSINKI EATS

22/03/2015

Katuruoka on vallannut Torikorttelit nyt toistamiseen. Vielä ehtii mukaan tunnelmoimaan ja herkuttelemaan, nimittäin Streat Helsinki Eats -tapahtuma on tänä vuonna kaksipäiväinen ja päättyy tänään sunnuntaina klo 19.00.

Me pyörähdimme mestoilla eilen, jolloin aurinko paistoi ja kylmä tuuli puhalsi. Visiittimme perimmäinen tarkoitus oli tulevan hääkakun maistelu Hymyssä, mutta siinä sivussa hoidimme myös lounassafkailun katuruokatyyliin.

HKI+, Streat Helsinki / Hannan soppa

Pho, HKI+. Streat Helsinki / Hannan soppa

Streat Helsinki / Hannan soppa

Ensin poikkesimme HKI+:ssa, jossa ei iloksemme ollut tuohon aikaan jonoa ja istumapaikatkin löytyivät pikkuisen kahvilan sisätiloista. Tuo Helsingin parhaaksi julistamani pho on kehittynyt taitavan vietnamilaisen kokin käsissä vieläkin paremmaksi, ja lähes jouduimme tappelemaan Jaakon kanssa viimeisistä liemen rippeistä. HKI+ tarjoilee myös tuoreita kesärullia tapahtuman ajan.

Akseli Herlevi, Streat Helsinki / Hannan soppa

Naughty BRGR, Streat Helsinki / Hannan soppa

Toinen pakollinen etappi oli top chef Herlevin Naughty BRGR. Suomalaisittain vaikeaksi tehty jonotussysteemi (ensin jonotat tilaamaan ja maksamaan, sitten siirryt toiseen jonoon odottamaan ruokaasi) meinasi kuumentaa tunteita, mutta kyllä se lopputulos oli kaiken jonottamisen väärtti. Aksun burgeri oli valehtelematta stadin paras. Se pihvi, ne juustot, se punasipuli. Ei mitään kikkailuja, vaan rehellisen täydellinen hampurilainen. Toivokaamme, että Akseli löytää burgeribaarilleen pian ravintolatilat, me helsinkiläiset tarvitsemme tuhmia purilaisia!

Aika heikkohan tämä meidän Streat Helsinki -syöpöttelysaaliimme oli, mutta sitten jonot alkoivat olemaan kovin pitkiä ja kylmyys vaivasi. Paikan päällä tarjoillaan katuruokaa yli 60:sta pisteestä, joten mukaan kannattaa varata ajan ja lämpimän pipon lisäksi hyvin suuri ruokahalu. Sitä vain toivoisi, että hinnat olisivat maltillisempia ja annokset pienempiä. Ehkä vielä joskus, sitten kun katukeittiöt ovat meilläkin arkipäivää..

Lukaise myös viime vuoden tunnelmista: Streat Helsinki fiilistelyt.

***

STREAT HELSINKI EATS

21.-22.3.2015 * klo 11-19 * Torikorttelit, Helsinki

 

PS. Muista myös Helsinki Coffee Festival, jos lämpimämpi tekeminen kiinnostaa!

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.