SPICY TUNA / TONNIKALABOIKOTIN LOPPU

09/06/2014

John West, MSC / Hannan soppa

Monen vuoden tonnikalaboikottini on päättynyt. Sen sai aikaan John Westin MSC-sertifioitu säilykekala, joka kalastetaan delfiiniystävällisesti vavalla ja siimalla. Kyseiset tölkit sisältävät elinvoimaista skipjack-lajia, pienintä kaikista tonnikaloista. Sinievätonnikalat jätän jatkossakin syömättä.

Spicy tuna rieskat / Hannan soppa

MSC-sertifikaatti on voittoa tavoittelemattoman ja riippumattoman järjestön, Marine Stewardship Councilin ylläpitämä ja myöntämä. MSC:n tavoitteena on vähentää ylikalastusta ja sertifikaatti takaa, että kala on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla. Kaikki MSC-merkityt kalatuotteet löytyvät WWF:n kalaoppaasta vihreän valon alta.

Happy Joe / Hannan soppa

Meidän piti viikonloppuna mennä nauttimaan näistä rieskarullista ulos puistoon, mutta kesäsään muututtua hetkessä sateiseksi korkkasimmekin siiderimme sisällä ja katoimme piknikimme olkkarin matolle. Voin kertoa sopivan tulisten tonnikalarieskarullan maistuneen entisen tonnikalanarkkarin suussa ihan törkeän hyvälle!

Spicy tuna rieska / Hannan soppa

Osallistun tällä reseptillä Sugar Helsingin järjestämään John West -haasteeseen, jossa etsitään herkullisinta tonnikalareseptiä kesäiseen ruokapöytään. Palkintona on mm. Globe Hopen läppärilaukku, joka tulisi enemmän kuin tarpeeseen!

Tonnikala on siis saatu järjestävältä taholta reseptin kehittelyä varten. Rieskana käytin lähikaupan pakastimesta löytyneitä Moilasen gluteenittomia kiviarinarieskoja, toimii!

Spicy tuna rieska / Hannan soppa

 

SPICY TUNA –

RIESKARULLAT

3:lle

*

tonnikalatahna:

1 prk John West Tonnikalafilépaloja auringonkukkaöljyssä

1 tl misotahnaa

1 rkl majoneesia

pari tippaa srirachaa

1-2 tl sitruunamehua

suolaa

asian slaw:

n. 250 g varhaiskaalia

1 porkkana

suolaa

1 tl riisiviinietikkaa

2 tl sesamöljyä

2 kevätsipulin vartta

korianteria

lisäksi:

3 ohutta (gluteenitonta) rieskaa

1 kypsä avocado

1 tuore chili

korianteria

 

Aloita tonnikalatahnasta: sekoita kaikki aineet keskenään, tarkista maku ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.

Valmista kaalisalaatti: suikaloi kaali ohuelti ja kuori ja raasta porkkana. Hiero suola kaaliin ja porkkanaan, mausta riisiviinietikalla ja sesamöljyllä. Sekoita joukkoon hienonnettu kevätsipuli ja runsaasti tuoretta hienonnettua korianteria. Siirrä jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.

Kuutioi avocado ja viipaloi chili.

Jaa kaalisalaatti, avocado ja tonnikalatahna rieskoille. Viimeistele chilillä ja tuoreella korianterilla.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.