Skål vihreälle uudelle vuodelle

02/01/2014

Tänä jouluna ostin joululahjoja lähinnä itselleni. Yksi niistä oli pitkään haaveilemani mehupuristin, jonka myötä Jaakon kauhulla odottamat sellerimehut ovat taloudessamme täyttä totta. En satsannut mihinkään pro-vehkeeseen, vaan hankin maltillisen hintaisen laitteen, jolla kuitenkin pärjään tovin.

Lasilliseen itsepuristettua mehua saa äkkiä hupenemaan aimokasan kasviksia, joten se jo lapsena opittu puoli kiloa päivässä ylittyy helpostikin. En ole tehnyt mitään varsinaisia uuden vuoden lupauksia ja perinteinen tammikuinen detoxkin jää väliin, mutta lupaan tarjoilla teille tänä vuonna monta ihanaa ja raikasta mehureseptiä!

vihermehu / Hannan soppa

 

Tämän vihreän mehun väri ei tule kuitenkaan siitä pelätystä selleristä, vaan lehtikaalista, joka on sopivan miedon makuinen vihermehuun totuttelijalle ja kuitenkin ihan superduperterveellinen. Pienen pieni pala inkivääriä riittää antamaan mukavan mausteisen säväyksen.

vihermehu / Hannan soppa

 

VIHREÄ MEHU

1:lle

*

2 omenaa

2 lehtikaalin lehteä

1 (keltainen) porkkana

½ sitruuna

minipala inkivääriä

Pese kasvikset ja leikkaa mehustimeen sopiviksi paloiksi. Kuori sitruuna. Purista mehuksi ja nauti välittömästi tai viimeistään parin tunnin sisällä.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.