RISOTTO ALLE FRAGOLE

13/07/2015

Mansikkarisotto. Ihan ensimmäisenä ei välttämättä tule mieleen laittaa mansikoita risottoon tai ylipäänsä mihinkään suolaiseen ruokaan. Homma toimii kuitenkin ihan loistavasti. Tein reseptin tuplana ja isäni savusti risoton kaveriksi pari lohta, meillä kun oli ruokapöydän ääressä kahdeksan henkeä. Hieman jännitin ruoan vastaanottoa, kriittisiä tyyppejä kun ovat, mutta mansikkainen risotto sai kovasti kehuja ja jopa pikkubroidini pieniruokainen kihlattu santsasi (moista en ole ennen todistanut tapahtuvan). Ruokaa maistellessa tuli mieleen, että myös paistettu vuohenjuusto sopisi risoton kaveriksi loistavasti.

mansikkarisotto ja savulohta / Hannan soppa

Savulohi / Hannan soppa

Mansikkarisotto / Hannan soppa

Osallistun tällä reseptillä Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton reseptikilpailuun, jossa etsitään maukkainta mansikkareseptiä. Kisassa on kolme kategoriaa: alku-, pää- ja jälkiruoat ja tämä mansikkarisotto kilpailee pääruokasarjassa 300 euron matkalahjakortista. Voittajan valitsee Pipsa Hurmerinta.

Jälkkärikategoriaan osallistun maan mainiolla mansikkatiramisulla.

Mansikkarisotto ja savulohi / Hannan soppa

Mansikkarisotto / Hannan soppa

MANSIKKARISOTTO

4:lle

*

1 rkl oliiviöljyä

nokare voita

1 pienehkö sipuli

3 dl risottoriisiä

0,5 l mansikoita

1 dl valkoviiniä

5 dl kuumaa kasvislientä

50 g parmesania

suolaa & mustapippuria

½ pnt tilliä

balsamicosiirappia

 

Kuori ja hienonna sipuli. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat neljään osaan. Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja nokare voita ja freesaa sipuleita parin minuutin ajan. Lisää sitten riisi ja freesaa muutama minuutti. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Sekoita joukkoon puolet mansikoista ja kauhallinen kuumaa kasvislientä. Sekoittele jatkuvasti ja imeytä riisin joukkoon kasvislientä kauhallinen kerrallaan, kunnes riisi on lähes kypsää. Raasta parmesani ja lisää se risoton joukkoon voinokareen kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu tilli. Tarjoile loppujen mansikoiden ja balsamicosiirapin kera. Kaveriksi sopii esim. savulohi tai paistettu vuohenjuusto.

 

Mansikat saatu kilpailuun osallistumista varten.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.