RETKI REPOVEDELLE & MUURIKKALETUT

03/11/2017

Repovesi / Hannan soppa

Pikkusiskoni ja hänen avomiehensä olivat pari viikkoa sitten syyslomailemassa kotiseudulla ja pyysivät meidät kanssaan retkelle Repoveden kansallispuistoon. Edellisestä Repovesi-seikkailustani olikin päässyt vierähtämään reippaasti yli kymmenen vuotta, joten oli korkea aika palauttaa vanhan kotikaupungin kansallispuiston maisemat mieleen. Puimme lämpimästi päälle ja pakkasimme matkaan hyvät eväät. Lapsia varten nappasimme mukaan myös kantorepun ja -rinkan. Postauksen lopusta löytyy resepti vegaanisiin ja gluteenittomiin retkilettuihin, joilla herkuttelimme patikoinnin päätteeksi.

Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kouvolan ja Mäntyharjun alueella Kouvola-Mikkeli-tien länsipuolella. Me ajoimme autot parkkiin Lapinsalmelle, josta lähdimme patikoimaan viiden kilometrin pituista Ketunlenkkiä. Elämyksellisen reitin varrella on mm. Ketunlossi, pitkospuita, upeita maisemia ja jännittävä riippusilta. Lapset jaksoivat kävellä reippaasti noin puolet matkasta, mutta kantoreput olivat myös hyvin tarpeelliset taaperoiden kanssa. Olga vetäisi tädin selässä pienet tirsatkin. Me kävelimme Ketunlenkin niin päin, että riippusilta tuli vastaan vasta lopussa. Riippusillan vieressä on eväspaikka, jolle parin tunnin patikoinnin jälkeen oli kiva pysähtyä ruokailemaan.

Meillä oli eväänä munakoisolla, savutofulla ja hummuksella täytettyjä kaurasydämiä sekä tietysti makkaraa, sekä tavallisia että kasvisversioita. Kasvismakkaroita on muuten aivan turha kokeilla grillata tikun nenässä, tulee vain paha mieli makkaroiden murentuessa hiillokseen.

Matkassa oli myös kahvinkeittovälineet – ei taida juhlamokka maistua koskaan paremmalta, kuin metsän keskellä kuksasta juotuna.
Lettutaikina kulki matkassa helposti vanhaan vissypulloon pakattuna ja siitä taikinaa oli myös helppo annostella pannulle. Retkikokoinen muurikkapannu (ja ne kahvinkeittovermeet) taitavat päästä meidänkin hankintalistalle entistä herkullisemmat retket mielissämme.

Ja hei! Hyviä retkieväsvinkkejä otetaan mieluusti vastaan kommenttikentän puolella!

Retkiletut / Hannan sopparetkiletut / Hannan soppa

Retkiletut / Hannan soppa
Tulosta

RETKILETUT (GLUTEENITON & VEGAANINEN LETTUTAIKINA)

Gluteenittomat ja vegaaniset retkiletut maistuvat ihanilta reippailun ohessa, mutta passaa näitä paistella kotosallakin!

Monelle? 4
Reseptin laatija Hanna Hurtta

Raaka-aineet

  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 3 rkl vettä
  • 8 dl kaura- tai mantelimaitoa
  • 3 dl kaura- tai tattarijauhoja
  • 2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • ripaus suolaa
  • paistamiseen öljyä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita chia-siemenet ja vesi keskenään ja anna geeliytyä noin kymmenen minuutin ajan.

  2. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja pakkaa ne pulloon. Retkipaikalla on helppo kaataa sopiva määrä taikinaa pullosta muurikkapannulle.

  3. Paista taikinasta öljytyllä muurikkapannulla lettuja. Tarjoile mieluisten lisukkeiden kanssa.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.