NIIN HERKKÄÄ! LOUNAS MUUSUSSA (RIIKA, LATVIA)

08/05/2017

Ravintola Muusu / Hannan soppa

Olin tovi sitten parin päivän pressimatkalla Latvian pääkaupungissa Riiassa. Reissuumme sisältyi mm. mielenkiintoinen kierros kansallismuseossa, tutustumiskäynti latvialaisessa pienpanimossa ja monen monta erikoista kommellusta.. Seura oli loistavaa ja ruoka (pääsääntöisesti) hyvää. Omaksi suosikikseni ruoan suhteen nousi vanhassa kaupungissa sijaitseva ravintola Muusu, jossa nautimme kolmen ruokalajin lounaan.

Ravintola Muusu, Riika / Hannan soppa

Ravintola Muusu, Riika / Hannan soppa

Aamukahvilla Henriikka / Hannan soppa

Ihastuin samantien ravintolan sisustukseen ja seesteiseen tunnelmaan. Tyylikkääseen ravintolasaliin laskeutui kattoikkuinoista ihastuttava valo. Mööbeleiden lisäksi astiat olivat kauniita, erityisesti upea keramiikka jäi mieleeni. Valitettavasti saamamme palvelu ei yltänyt ruoan ja miljöön tasolle – osaltaan tähän taisi vaikuttaa se, ettei ravintola ollut tietoinen lähes kymmenpäisen toimittaja- ja bloggaajalaumamme ravintolaan saapumisesta. Toivon ja uskon totisesti, että yleensä asiakkaat saavat vähemmän nyrpeää kohtelua.

Yllä alimpana olevassa kuvassa rosé-viiniään siemailee ihana Henriikka Aamukahvilla-blogista.

Muusu Restorans / Hannan soppa

Ravintola Muusu / Hannan soppa

Muusu / Hannan soppa

Alkuruokamme jakoi mielipiteitä, mutta minusta se oli ihanaa! Lautaselle oli aseteltu keko linssejä, raaka kananmuna, retiisejä ja sipulia. Pöydässä tarjoilivat kaatoivat lautaselle vielä mietoa kanalientä. Kuvailisin tätä annosta sanalla herkkä ja se sama herkkyys oli vahvasti läsnä myös seuraavissa ruokalajeissa.

Ravintolan ruokafilosofiaan kuuluu lähituotteiden suosiminen ja kaupungin parhaisiin lukeutuva keittiömestari Kaspars Jansons kertoilikin lounaan nautittuamme ravintolan seinille taiteiltujen kanojen munineen annoksemme kananmunat. Samalta tilalta tulee myös kanat, joista liemi oli keitetty. Itse keittiömestari oli muuten aivan ihastuttava, kohtelias ja ystävällinen. Hänestä on kuva postauksen lopussa.

Ravintola Muusu / Hannan soppa

Pääruoaksi nautimme ohrasta ja kvinoasta valmistettua parsarisottoa herneiden, yrttien ja ihanan tuhkakuorisen juuston kera. Juusto toi annokseen sen kaipaamaa särmää ja suolaisuutta. Kiva detalji palvelussa oli tarjoilijoiden tarjoama pyöräytys pippurimyllystä, ainakin itse usein kaipaan hieman lisäpotkua ruokiin suolan ja/tai pippurin muodossa.

Muusu / Hannan soppa

Latviassa on kevät jo sen verran pidemmällä, että listalta löytyi myös paikallista tuoretta raparperia. Jälkiruoassa sitä oli tuorejuustovaahdossa ja kiisselissä sekä haudutettuna ja kuivattuna. Pienet marenkipusut toivat annokseen mukavaa purutuntumaa.

Kolmen ruokalajin lounas Muusussa maksaa 15€, eli hinta-laatusuhde on näin meikäläisiin lukuihin tottuneelle kertakaikkisen erinomainen. Jos ja kun joskus palaan Riikaan, aion ehdottomasti mennä testaamaan myös Muusun illallisen toivoen säkenöivää palvelua.

Ravintola Muusu, Riika / Hannan soppa

RAVINTOLA MUUSU

Skārņu iela 6, Riika, Latvia

nettisivut

*lounaan tarjosi Live Riga*

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.