RAPARPERIKETSUPPIA KETSUPITTOMILLE

30/06/2014

Raparperiketsuppi / Hannan soppa

Myönnetään, metsästysblogeissa ei juurikaan tule pyörittyä. Top100-listalla huomioni kiinnitti kuitenkin Terveiset ravintoketjun huipulta -blogin otsikko ”raparperiketsuppi”. Whoaa! Pakko tehdä. Heti.

Hannan soppa: West Chark, Herkkugrilleri, Luomu, Makkara

Ketsuppi valmistui vaivatta ja maku on muikea. Mökillä sitä maisteltiin West Charkin luomugrillerin kaverina, hyvin pelitti. Luulen ketsarin olevan kelpokumppani myös possuruoille – minkä kanssa sä tarjoilisit raparperista ketsuppia? Meillä ei ole koskaan ketsuppia talossa, raparperi mut viekoitteli tässäkin, joten kaikki käyttövinkit vastaanotetaan ilomielin! Pistän ehkä Jaakon tekemään ison lootan makaronilaatikkoa (sitäkään tässä talossa ei koskaan näy), eikös sen sekaan aina ketsuppia tupata turautella?

Raparperiketsuppi / Hannan soppa

 

RAPARPERIKETSUPPI

n. 1,5 l

*

0,5 kg raparperia

0,5 kg tomaatteja

2-3 punasipulia

5 dl sokeria

2,5 dl viinietikkaa

2 tl suolaa

1 kanelitanko

pari laakerinlehteä

 

Leikkaa raparperi palasiksi ja tomaatit lohkoiksi. Kuori ja leikkaa sipulit muutamaan osaan. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna porista miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Aja tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella, siivilöi. Kiehuta vielä tovi, jos ketsuppi tuntuu kovin löysältä.

Pullota ja säilytä jääkaapissa.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.