bataatti nice cream / Hannan soppa

PURPPURA BATAATTI NICE CREAM

Kauniin violetit bataatit ovat vihdoinkin löytäneet tiensä suomalaisiin ruokakauppoihin! Yhtenä kuluvan vuoden ruokatrendinä on pidetty violetteja vihanneksia ja nyt mekin pääsemme osallistumaan tähän villitykseen.

Kauniin värinen bataatti käyttäytyy samoin kuin oranssi lajitoverinsa, mutta maussa on selkeää eroa. Purppura bataatti on hyvin aromaattinen, lähes parfyyminen. Niinpä ensiajatukseni olikin tehdä siitä jäätelöä, mutta lopulta päädyin Nannan inspiroimana tekemään hieman yksinkertaisemman jätskiversion, eli nice creamin. Banaanin ja violetin bataatin lisäksi nice creamiin tuli kookosmaitoa ja hunajaa, annoksen päälle ripottelin paahdettuja kookoslastuja.

Upean värinen purppura bataatti nice cream oli varsinkin Olga-neidin mieleen. Inspiraationa reseptiin toimi tosiaan Kaikki äitini reseptit -blogin ohje. Jotain maukasta -blogissa taas tehtiin näistä kaunottarista ranskalaisia, The Queen of Delicious -blogissa kakun kuorrutusta ja Liemessä-blogissa bataatti toastia. Nam nam!

bataatti nice cream / Hannan soppa

bataatti nice cream / Hannan soppa
Print

BATAATTI NICE CREAM

Bataatista ja banaanista syntyy nopea ja herkullinen maidoton jätski. Purppura bataatti tuo nice creamiin kauniin värin ja vienosti parfyymisen maun, mutta voit tehdä jäätelön myös tavallisesta oranssista bataatista.

Course Dessert
Servings 2 -4
Author Hanna Hurtta

Ingredients

 • 1-2 bataattia purppuraa tai oranssia
 • 2 banaania
 • 3 rkl kookosmaitoa
 • 1-2 rkl hunajaa
 • kookoslastuja koristeeksi

Instructions

 1. Keitä bataatit kypsiksi. Anna niiden jäähtyä hieman. Kuori vielä lämpimät bataatit ja soseuta ne sauvasekoittimella tai blenderissä. Pakasta bataattisose ohuena levynä. Pakasta myös kuorittuja ja viipaloituja banaaneja vähintään 4 tunnin ajan.

 2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Jaa bataatti nice cream kulhoihin ja ripottele päälle kookoslastuja. Tarjoile heti.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

8 Comments

  1. Nuo ovat kyllä aivan ihania,postasin niistä syksyllä.Mutta jäin miettimään tuota parfyymistä makua,sillä sitä ei ollut niissä minun ostamissani.Ja sitten jäin miettiemään enemmänkin.,..eli millaiinen kuori noissa bataateissa on`? Ovatko ne tavallisen bataatin näköisiä,ja onko kuori vaaleahko`? Minun olivat nimittäin erittäin tummakuoriset,eikä niissä ollut parfyymistä makua,joten nyt mietin olivatko ne ehkä sittenkin violetteja jamsseja. Pitääkin tutkia…

   1. Hyvin tumma kuori oli näissäkin! Mutta se on sanottava, että ihan vastanostetuilta nämä eivät vaikuttaneet, eli voisiko säilyttämisessä syntyä tuota parfyymista fiilistä näihin..? Ei se kovin voimakas parfyyminen ollut, mutta selkeästi aromaattisempi, kuin oranssissa bataatissa. Ihana jokatapauksessa.
    Hyvältä kuulostaa sinunkin reseptisi, ja mitkä värit!

   1. Kyllä se vielä sinnekin saapuu! Ja voithan vauhdittaa saapumista pommittamalla omaa kauppiastasi. ”Kun niillä etelässäkin on!” ;)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *