MOZZARELLARAVINTOLA PORTOSSA

29/09/2017

Puro 4050 / Hannan soppa

Heräsin viime viikon maanantaina aamuyöllä kolmen maissa, sillä lentomme kohti Portugalia lähti kukonlaulun aikaan. Näin ollen saavuimme Portoon aamupäivällä ja meillä oli hyvä tovi aikaa lounaalle ja pienelle kaupunkikierrokselle ennen Sandeman Seminarin tervetuliaisdinnerin alkua. Lounaspaikaksi valikoitui mozzarelloistaan tunnettu Puro 4050.

Oli niin kaunis sää, että päätimme nauttia lounaamme ravintolan edessä olevalla terassilla, mutta suosittelen kyllä myös tunnelmallisessa ravintolasalissa piipahtamista. Puro 4050 on Portugalin ensimmäinen mozzarellabaari ja tuota italialaista pehmoista herkkujuustoa on tarjolla meille tutuimman kiinteähkön pallomuodon lisäksi myös todella tuoreena burratana sekä savustettuna. Lisäksi listalta löytyy muita Italian herkkuja, kuten pastoja ja pizzoja.

Ymmärrätte varmaan, että toinen toistaan herkullisemman kuuloisia annoksia sisältävän listan äärellä on todella vaikea tehdä päätöksiä. Reissukumppanini, Lähdetään taas -matkablogista tuttu Teija oli siitä ihanaa seuraa, että hänelle maistuu kaikki ruoka (ja juoma). Niinpä kysyimme tarjoilijan suosituksia ja tilasimme burrataa parmankinkun kanssa sekä pari erilaista pasta-annosta jaettavaksi. Laseihimme kaadettiin ihanan raikasta paikallista valkoviiniä, Flor de S. Joséta. Skål vaan!

burrata, Puro 4050 / Hannan soppa

Burrata oli suorastaan jumalaista ja sen kanssa tarjotut ohuet kinkkuviipaleet aivan eri maasta, kuin lähimarketeistamme löytyvät vakuumipakatut parmankinkkusiivut. Annoksen kanssa tarjoiltiin myös sileää ja ihanan valkosipulista pestoa. Tässä vaiheessa aloimme jo hieman harmittelemaan, että otimme vain yhden annoksen mozzarellaa, mutta ainahan voisi tilata toisen annoksen jälkiruoaksi!

kesäkurpitsa-pistaasipasta / Hannan soppa

Pastat olivat myös ihan hyviä, mutta eivät valitettavasti yltäneet raikkaan burrata-annoksen tasolle. Hieman jo viilentynyt mustekalan musteella värjätty spagetti vähän ylikypsäksi päässeiden äyriäisten kanssa oli hienoinen pettymys. Sen sijaan kermaisen kesäkurpitsakastikkeen ja pistaasipähkinämurun kanssa tarjoiltu penne oli mainiota, mutta valitettavasti sekin hieman jäähtynyttä. Tätä pitää ehdottomasti tehdä kotonakin! Myös suolaa annokset olisivat hieman kaivanneet ja sitä pyysimme tarjoilijalta, mutta emme koskaan suolalähetystä saaneet.

Jälkkäreitä ei tällä kertaa nautittu (ei edes toista annosta burrataa) ja ravintolakin alkoi sulkemaan oviaan – lounasaika kun päättyi klo 15 ja illalliselle avataan taas kello puoli seitsemän. Tällainen systeemi tuntui olevan kovin yleistä Porton ravintoloissa, joka kannattaakin huomioida reissun ruokailuja suunnitellessa. Suosittelen Puro 4050 mozzarellabaaria kaikille mozzarellafaneille, se burrata oli tosiaan aivan mieletöntä! Ja palvelu myös erinomaista, mikäli suolakeissiä ei lasketa.

Kiitos Teija ihanasta lounaasta ja mitä mainioimmasta lounasseurasta! Saisipa juuri nyt pallollisen tuota ihanaa suussa sulavaa juustoa..

Puro 4050 / Hannan soppa

PURO 4050

Largo São Domingos 84, Porto, Portugali

Facebook-sivut

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä!

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.