POMELO ON PYÖREÄ

11/11/2014

Pomelo on pyöreä, pomelo on soikea, pomelo on hedelmä ihan oikea…

Tiiätteks ton laulun? Jotenkin noin se menee.

Lapsena mulle aina sanottiin, ettei ruokapöydässä saa laulaa. Eikä äiti antanut mun osallistua Tenavatähteenkään, vaikka ahkerasti harjoittelin peilin edessä Kikan Apinamiestä hiusharja mikrofoninani. Niin siinä sitten kävi, ettei musta kovinkaan musikaalista tullut, mutta kulinaarinen kuitenkin! Ja meidän ruokapöydässä saa kyllä laulaa jos siltä tuntuu.

Pomelosalaatti on tyyliin maailman parasta ruokaa. Eikä katkaravut, suolapähkinät tai edes kookoslastutkaan asiaa ainankaan huononna. Kokeile vaikka.

PS. Tsekkaa myös tämä toinen maailman paras pomelosalaatti!

pomelosalaatti / Hannan soppa

POMELOSALAATTI

2:lle

*

1 pomelo

½ pnt korianteria

1 porkkana

½ kurkku

kourallinen suolapähkinöitä

kourallinen paahdettuja kookoslastuja

100 g katkarapuja

1-2 kevätsipulia

kastike:

1 valkosipulin kynsi

1 bird eye -chili

1 ½ rkl kalakastiketta

1 limen mehu

1 ½ rkl sokeria

1 rkl vettä

 

Hienonna valkosipulin kynsi ja chili, sekoita kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

Kuori pomelo ja irrota hedelmäliha kalvoista. Riko lohkot pienemmiksi palasiksi sormin. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuehkoiksi tikuiksi. Leikkaa kurkku myös tikuiksi (jätä siemenosio käyttämättä). Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Sulata pakasteravut juoksevan kylmän veden alla siivilässä, jos et ole muistanut ottaa niitä ajoissa sulamaan.

Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja kaada sekaan kastike. Tarjoile heti tai jos maltat, anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.