pimp my hernekeitto

Tätä ruokaa keittiössäni odotettiin vuosi. Ihastuin ajatukseen Kurpitsamoskan esimerkin nähtyäni, mutten vaan saanut aiemmin kokeiltua. Ja pakko myöntää, että yllättävää kyllä hernekeittopihvit ovat vallan herkullisia! Rainbown versio hernekeitosta oli ainakin tarpeeksi kiinteää paistettavaksi ja kasvissyöjien kannattaa käyttää Pirkan luomuhernaria. Itse söin nämä lipstikalla maustetun pottumuussin ja sinappimuhennettujen sipulien kera. Sipulit freesataan, lisätään sinappia ja tilkka kermaa, suolaa ja pippuria ja annetaan kiehahtaa.

Täggäsin tämän käytännöllisyyssyistä vegeksi, vaikka itse käytinkin lihaisaa hernekeittoa.

P6220051

Hernekotletit

(5-6 kpl)

1 tlk halpis-hernekeittoa

korppujauhoja

sinappia

voita/öljyä paistamiseen

Avaa hernaritölkistä molemmat päät ja pullauta mötikkä ulos. Leikkaa tasakokoisiksi pihveiksi, voitele sinapilla molemmin puolin ja leivitä korppujauhoilla. Paista reilussa rasvassa  molemmin puolin kullanruskeiksi.

P6220046

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Comments

  1. Pakko tunnustaa, että tätä ohjetta tuli naureskeltua, kun ensi kerran näin. Mutta miksipä ei olisi hyvää, hernarihan on itsessään ihan loistavaa. Purkkihernareita myöten siis. Voi olla, että joskus kun lounaalla on hernis loppunut kesken, on kattilaan saattanut viuhahtaa purkkitavaraa.

   Yhtä kaikki: loisto-ohje!

   1. Juu kyllä hernari on yksi niistä harvoista purkkikamoista mitä suostun syömään vaikka kotitekoinen sen voittaakin kuusnolla :)
    Tämä on niin mahtava idea että oon edelleen ihan innoissani!

  1. Voi jestas, mikä resepti. :D Meillä olisikin purkki kasvishernekeittoa kaapissa… ;) Tosin nyt jää kyllä ruoanlaitot vähemmälle. Keittiön putket vuotaa, eikä niitä voi korjata, ellei koko tiskipöytää vaihda ensin! Kyllä pistää ketuttamaan, ei ihan päivän tai parin operaatio..

   1. Voi ei miten kurjaa :/ Toivottavasti saatte rempan äkkiä pois alta ja pääsette taas kokkailemaan ihanuuksianne.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *