Pienten panimoiden suuret oluet

28/07/2013

SOPP 2013

Pienpanimot kokoontuivat taas Rautatientorille, kun Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma järjestettiin Helsingissä jo kymmenennen kerran 25.-27.7.2013. Heikkoja esityksiä ei paikalla ollut varmasti montaakaan, itse ainakin maistoin pelkkiä herkkuja. Kävimme pyörähtämässä paikan päällä Jaanan kanssa lauantaina alkuiltapäivästä, jolloin sää suosi ja väkeä oli mukavasti, muttei jonoiksi asti.

Ehdoton helmi oli vastikään perustetun jyväskyläläisen Hiisi Panimon yhteistyössä Rekolan Panimon kanssa tekemä Kaksi Kotia: tyrnillä maustettu belgian ipa. Tämä herkku loppuikin aika pian meidän jälkeemme, onneksi saimme lasillisemme. Oluessa ei varsinaisesti maistunut tyrni, mutta se toi siihen kivaa hapokkuutta. Kahta Kotia ei ole pantu mahdottomia määriä, joten maista heti, jos eteesi osuu. Tosin lisää on kuulemma tulossa.

Ruosniemen panimo

Toinen hieno uusi tuttavuus oli Ruosniemen panimo, joiden hauskankuuloisesta valikoimasta päädyin maistamaan Sihteeriä, belgialaistyyppistä vaaleaa alea. Sihteeri oli erinomainen kesäjuoma raikkaassa inkiväärisyydessään, eikä pahaa sanaa ole sanottavana Jaanan tilaamasta Piirimyyjästäkään. Jätkillä on asennetta ja oluenpano hallussa, tästä firmasta kuullaan vielä!

Lisäksi maistelin Stallhagenin Blueberry Alea, jonka kultaisesta väristä ei olisi arvannut mustikkaa käytettäneen. Jälkimausta sen sijaan kylläkin. Kiva, kesäinen ja kepeä olut tämäkin.

Jälkkärinä meni vielä maisteluannos Suomenlinnan Panimon Tin Soldier’s Black Apple Cideria, jota pöytäseurueemme jäsenet kehuivat kilpaa. Lähes mustassa siiderissä maistui oikea omena, tätä lisää ämpäreittäin kiitos!

Seuraavaksi oluen ystävät suuntaavat Jyväskylään syyskuun lopussa, jossa järjestetään Oluton Festari 13.-21.9.2013. Nähdään siellä?

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.