Päivä Bangkokissa

22/08/2011

Matkallamme kohti Indonesiaa vietimme lähes vuorokauden Bangkokissa seuraavaa lentoa odottaen. Ohjelmaamme kuului shoppailupyrähdys keskustassa ja ah-niin-ihanaa lentokenttähengailua.

CR074398

Tom yam oli ennen ehdoton lempikeittoni. Nykyään se on ehdoton toisiksi lempparein keittoni. Ja kun kerta Tompan kotimaassa Thaimaassa olimme, niin pitihän sitä päästä syömäänkin. Platinum Mallin yläkerroksessa oli erikoisella systeemillä toimiva ravintolamaailma, jonka yhdeltä tiskiltä tilasimme Tom Yam Kungit lasinuudeleilla. Ja se oli elämäni paras Tom Yam se. Luvassa on täydellisen reseptin metsästystä kotikeittiössä. Vinkkejä otetaan vastaan.

CR074395

CR074389

Bangkokissa suuntasimme myös nuorten turistien suosimalle shoppailukatu Khao San Roadille tekemään hieman lomavaatehankintoja. Ja maistamaan laosilaista olutta, Beerlaoa, lageria, joka on valmistettu paikallisesta riisistä ja saksalaisesta maltaasta. Khao San Roadilla myös söimme jollakulla monista terasseista, jossa tarjoilijat lähinnä keskittyivät telkkarista tulevan jalkapallo-ottelun katseluun. Paistetut nuudelit kasviksilla oli ihan jees, muttei mikään elämyksien elämys.

Bangkok ei tehnyt meihin kovinkaan suurta vaikutusta. Liian kuuma, liian likainen, liian tyly. Taksikuskikin huijasi ja pyöritti meitä ympäri kylää hullun liikenteen seassa, eikä peltivaurioiltakaan säästytty. Suvarnabhumin lentokentältä pääsee kuitenkin näppärästi ja edullisesti keskustaan Airport Trainilla, joten kannattaahan kaupungissa käydä pyörähtämässä, mikäli vaihtoaikaa seuraavaan lentoon on. Ja olen minä kuullut ihmisistä, jotka Bangkokkiin ovat rakastuneetkin.

CR074414

Lentokentällä vietimme vielä monen monta tuntia kovilla penkeillä nukkumista yrittäen, kynsiä lakaten, postikortteja kirjoitellen ja tietysti syöden. Fortune Cornerissa nautimme vihdoinkin siitä kuuluisasta thaimaalaisesta ystävällisyydestä ja mielettömän hyvästä Tonkatsu Udonista (nuudelikeitosta ja leivitetystä porsaanleikkeestä) sekä gyozoista. Bangkok oli nähty ja seikkailumme alkanut!

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.