paalupaikalla

13/09/2009

Blogini jäi viime viikolla täysin vailla huomiotani, sillä vietin koko alkuviikon kotipuolessa auttamassa äitiäni, joka aloitti lounaskahvilayrittäjänä Kouvolalaisessa Paalupaikassa. Ravintola sijaitsee Mikkelin tien varrella raviradan alueella, ja on avoinna arkisin kello 9-15 (lounas 11-14) sekä ravien aikaan. Sinne siis lounaalle nauttimaan äitini valmistamaan herkullista kotiruokaa varsin käypään hintaan :)

Täytin ja koristelin avajaisiin pari isoa 12 munan täytekakkua ja maanantai-illalla jäljellä olivat vain rippeet molemmista. Kakkujen täytteenä oli sitruunakreemiä ja äidin valmistamaa kuningatarhilloa. Päällä on kiilteen alla pensasmustikoita ja mansikkasiivuista tehty hevosenkenkä. Kiireessä tehdyt pursotukset ovat kuohukermaa rahkalla ja vaniljakreemijauheella.

P9070330

Sitruunakreemi

(kirjasta Unelmakakut/Ulla Svensk)

riittävä määrä 12 munan kakkuun

4 munaa

2 dl sokeria

1 sitruunan mehu

100 g suolatonta voita

4 dl kermaa

Laita paksupohjaiseen kattilaan munat, sokeri ja sitruunan mehu. Kuumenna sakeaksi koko ajan sekoittaen. Älä päästä kiehumaan.

Jäähdytä kiisseliä hieman ja vatkaa sitten joukkoon pehmeä voi.

Anna jäähtyä jääkaapissa.

Vatkaa kerma ja sekoita kylmän kiisselin joukkoon.

P9070325

Haluaisin myös esitellä teille kotipihamme riemastuttavan asukkaan, Kaisakanan. Kaisa on vapaana pihallamme kesäisin ja seurailee siellä meidän ihmisten tekemisiä. Kissojenkin kanssa tullaan jopa niin hyvin toimeen, että useammin kuin kerran on kana ja kissa yllätetty samalta ruokakupilta :D

P9090333

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.