opinnäytetyö: kahvimakea

11/08/2008

Kahvin kanssa tarjosimme vielä suut makeaksi ihanaisilla macaroneilla, jotka ovat tuntuneet olevan melkoinen hitti ja muoti-ilmiö viime aikoina. Blogeissakin tämä on huomattu, Monkeyfoodin Ylimuuli on ainakin uppoutunut näiden marenkihampurilaisten mielenkiintoiseen maailmaan. Kevääseen tämä ei liity millään lailla, paitsi että onhan suklaata kiva syödä kaikkina vuoden aikoina ;)

SuklaaMacaronit

Mantelijauhe 0.125kg
Tomusokeri 0.225kg
Valkuainen 0.220kg (3-4 kipale)
Siro sokeri 0.023kg
Kaakaojauhe 2rkl

Siilaa ensin mantelijauhot. Yhdistä 125g tomusokeria, mantelijauhetta ja kaakaojauhe.

Vatkaa valkuaiset ja siro hiljaisella teholla, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää loput tomusokerista (100g) ja vatkaa kovalla teholla kiiltäväksi (marenki). Nostele kuivat joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pursota n. 2-3cm levyisiä nappeja. Anna seistä huoneenlämmössä 20min ja paista 130c n 12min. Anna jäähtyä. Pursota kahden macaroonin väliin suklaa-ganachea.


Ganache:

Suklaa 0.125kg
Kerma 1.5dl
Voi 0.02kg

Kiehauta kerma. Anna jäähtyä hetki ja kaada suklaan sekaan. Sekoita aluksi pienin ympyräliikkein ja suurenna ympyrää asteittain. Lisää lopuksi voi ja sekoita kiiltäväksi.

______________________________________________________
Tässäpä tämä opinnäytetyö sitten on. Leivät jätän bloggaamatta, meillä oli ruissämpylöitä, rusina-rosmariinileipää sekä yrttifocacciaa. Jos jotakuta erityisesti kiinnostaa, niin kertokaa ja voin sitten reseptejä jakaa kanssanne :)

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.