opinnäytetyö: jälkiruoka

11/08/2008

29.05.2008 – 23:26

Aterian kruunaa tietysti jälkiruoka, kevään kunniaksi raparperia tottahan toki :) Vetäsimme kunnianhimoisina oikein trilogian lautaselle, mutta yksi oli ylitse muiden: creme brulee! Myös terriini oli varsin maukasta, mutta jäi kyllä kermavanukkaan varjoon. Valkosuklaa”sorbettia” tarjosimme raparperipiiraan kanssa (piti olla clafoutis, mutta resepti petti meidät..), ja se oli suoraan sanottu tylsä koko piirakka. Mutta sorbetti oli erinomaista bruleen kanssa :) Sorbetin ohje oli PacoJetille, jota sitä on ehkä hieman turha jakaa. Hellapoliisin valkosuklaamousse varmasti ajaisi asiansa!

RaparperiBrulee

4 dl kuohukermaa
2 dl raparperisosetta (+ vuokien pohjille halutessa)
125 g sokeria
1 vaniljatanko
6 keltuaista

Kiehauta kerma, raparperisose (soseuta sose sauvasekoittimella), sokeri ja vaniljatanko. Kaada massa keltuaisten päälle kuumana ja voimakkaasti vatkaten.
Laita annosvuokien pohjille hieman raparperisosetta. Siivilöi massa ja kypsennä annosvuoissa uunissa 90 asteessa 45 minuuttia.
Ripottele jäähtyneen bruleen päälle ruokosokeria ja paahda sokeri tohottimella tai grillivastusten alla.

RaparperiTerriini

500 g raparperia

0,5 l omenamehua
0,2 l seljankukkamehua
1-2 dl sokeria
4 tähtianista
vaniljatanko

8 liivatetta

Leikkaa raparperit vuoan pituisiksi ohuehkoiksi suikaleiksi. Tee liemi: yhdistä mehut, sokeri ja mausteet. Keitä raparperisuikaleita liemessä pehmeiksi (varo: menevät äkkiä ihan hajalle!).
Liuota turvotetut liivatelehdet tilkaan kuumaa lientä ja yhdistä loppuun.
Kasaa terriini vuokaan kerroksittain liemen kanssa. (voitele vuoka KEVYESTI rypsiöljyllä tai vuoraa kelmulla). Anna jokaisen kerroksen hyytyä kevyesti ennen seuraavaa.
Anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota varovasti ja leikkaa Erittäin terävällä veitsellä.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.