ÔNAM / VIETNAMILAISTA RUOKAA FORUMISSA

18/07/2016

Onam Helsinki / Hannan soppa

Pitkä odotus palkittiin kesän alussa, kun jo ovensa sulkeneen HKI+-kahvilan omistajat Leida ja Theo avasivat vihdoin oman vietnamilaisen ravintolansa kauppakeskus Forumiin. Ônam sijaitsee katutasossa lähellä Stadiumia tilassa, jossa ennen taisi olla jonkinlainen vaatekauppa. Ravintoloitsijoilla on siis takanaan iso remontti, mutta lopputulos on aivan huikea. Ravintolasali on tunnelmallinen ja hauska- sopivan kitchisti vietnamilainen – eikä tilasta ole puutetta. Rattaidenkin kanssa mahtuu huoletta ja syöttötuoleja on useampi.

Onam Helsinki / Hannan soppa

Onam Helsinki / Hannan soppa

Onam Helsinki / Hannan soppa

Onam Helsinki / Hannan soppa

Onam Helsinki / Hannan soppa

Ravintolassa on hauskoja seinämaalauksia, kivoja pieniä yksityiskohtia ja juuri sopivaa street food -vibaa. Valittavana on sapuskaa pienempään tai isompaan nälkään sekä pari erilaista jälkkäriä. Menutaulussa on lähes kaikkien annosten kuvat (jotka on muuten allekirjoittaneen ottamat, fun fact!) ja ruoka tilataan ruksailemalla valinnat menulapulle ja kiikuttamalla se kassalle.

Ônamin avattua ovensa kutsuivat Leida ja Theo paikan päälle vietnamilaisen tv-kokin, koko kansan rakastaman Nguyen Dzoan Cam Vanin. Ihastuttava leidi jakoi oppejaan ja täydellisten liemien salaisuuksia ravintolan keittiössä. Myös minä sain kunnian tavata hänet ja maistaa hänen valmistamaa nuudelikeittoa, Hủ tiếu Nam Vangia, jossa oli katkarapuja, possua ja kanaa. Ihanan makuinen soppa, jota pitää ehdottomasti koittaa tehdä kotonakin!

limonade, Onam / Hannan soppa

Onam Helsinki / Hannan soppa

Onam Helsinki / Hannan soppa

Vietnamilaiset kesärullat, Goi Cuon, ovat raikas aloitus aterialle tai mainio ruoka pieneen nälkään. Ônamin listalla on valittavana neljä erilaista vaihtoehtoa, joista oma suosikkini oli viismausteella maustettua pork bellya sisältänyt rulla. Kaikki rullat sisältävät pääraaka-aineen lisäksi riisinuudeleita, vihanneksia ja tuoreita yrttejä ja annoksen kanssa tulee dippikastike.

Juomaksi kannattaa ottaa raikas limemehu tai aasialainen olut.

Onam Helsinki / Hannan soppa

pork balls, Onam / Hannan soppa

banh xeo, Onam / Hannan soppa

Kuten blogiani pidempään seuranneet saattavat muistaa, niin olen menettänyt sydämeni vietnamilaiselle ruoalle ihan totaalisesti. Kaikki sai alkunsa vuosia sitten Kambodzassa syödystä pho-keitosta ja edelleen pho on lempiruokani. Olen myös hehkuttanut Leidan valmistamaa pho:ta jo HKI+:n aikoihin ja tätä nykyä soppa on vielä entistäkin parempi. Erilaisia variaatioita on tarjolla muutama, myös vegaaninen vaihtoehto.

Jaakon suosikki vietnamilaisesta keittiöstä sen sijaan on sihisevä lettu, eli banh xeo, jonka täytteenä on possua ja katkarapuja. Maistelimme myös herkullisia porsaasta tehtyjä lihapullia – ehkäpä jossain vaiheessa Ônamista saa niillä täytettyjä banh mi -patonkeja.

vietnamese iced coffee, Onam / Hannan soppa

Onam Helsinki / Hannan soppa

Jälkkäreiden sijaan nautimme vietnamilaiset jääkahvit, joka on täydellinen päätös aterialle kuumalla säällä. Aasiassahan ei kauheasti jälkiruoista välitetä, tarjolla on usein hedelmiä tai jäätelöä. Ônamin listalla on kaksi erikoisen kuuloista makeaa annosta, joista toisessa on riisiä ja toisessa papuja. Pitänee ensi kerralla uskaltaa maistaa!

Ônamista saa myös lounasta arkisin klo 11 alkaen. Ihastuttiin kyllä ravintolaan koko perhe, joten lämmin suositus! Ja mikä mahtavinta: Ônam on auki myös sunnuntaisin!

 

Jos vietnamilaisten ruokien kotona kokkailu kiinnostaa, löytyy täältä blogista reseptit esimerkiksi pho-keittoon, banh xeoon ja jääkahviin.

Onam Helsinki / Hannan soppa

Onam Helsinki / Hannan soppa

ÔNAM

Mannerheimintie 14, Kauppakeskus Forum
Helsinki

nettisivut

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.