OMENAA, INKIVÄÄRIÄ JA MEHUTERAPIAA

Vietin hauskan ja inspiroivan parituntisen viime viikolla Alma-talossa, jossa Philips järjesti mehuillan päätähtenään Suomen ensimmäinen mehuterapeutti Petra Sippola.

Täytyy myöntää, etten ennen tätä ollut kuullutkaan mehuterapiasta ja hieman hassuja mielleyhtymiä se toi mieleen. Trippiä lapsuuden traumoihin? Grändillä uutta puhtia parisuhteeseen? Vaikka oikeasti mehuterapia on vuosisatoja vanha keino terveyden edistämiseksi ja sairauksien ehkäisyksi. Ihan järkeen käypääkin se on: tuorepuristetusta mehusta imeytyy kehoon ravintoaineita moninkertaisesti verrattuna kiinteään ruokaan. Lisäksi kasvisten ja hedelmien käyttö lisääntyy kuin varkain mehuihin hurahdettuaan: yhteen lasilliseen kun saa uppoamaan vaikka pari porkkanaa, punajuuren, omenan ja sellerinvarren. Harva jaksaa moista määrää nakerrella lounastauollaan.

Lisää mehuintoilua voi lukea illan järjestäneen Katin Delicious Life of Mine -blogista, sekä Petra Sippolan viime syksyllä ilmestyneestä Mehukas -kirjasta, joka on omalla hankintalistallanikin, mehuillassa kun ei arpaonni suosinut.

mehukas / Hannan soppa

 

mehuhommia / Hannan soppa

Petran mehuvinkit olivat aikalailla entuudestaan tuttuja, tosin valkosipulin käyttöä mehussa en ollut ajatellutkaan aiemmin (nyt sekin on kokeiltu, nimittäin paitsi rakkaudessa, niin myös flunssaa vastaan käytävässä sodassa on kaikki keinot sallittuja, eikä se yksi valkosipulin kynsi mitenkään porkkana-omena-inkiväärimehua pilannut).

Suuren vaikutuksen sekä minuun, että moniin muihinkin illan vieraisiin teki Philipsin mehulingot, joissa oli voimaa kuin pienessä kylässä. Oma mehuprässini tuntuu tällä hetkellä hankalalta kasata ja purkaa ja puhdistaa ja hidaskin se on – vaikka oikeastihan pärjään sen kanssa tällä mehustustahdillani vallan mainiosti. Olen kuitenkin ymmärtänyt prässin olevan linkoa parempi vaihtoehto, vaikka Philipsin koneetkin olivat melko hiljaisia ja jäljelle jäävä kuitu hyvin kuivaa. Argumentteja puolesta ja vastaan saa siis mielellään jättää kommenttilootaan.

Omena-inkiväärimehu / Hannan soppa

Illan mehusteluista innostuneena olen nyt taas jaksanut kasata ja purkaa ja pestä prässiäni päivittäin ja aika monta hyvää kasvis-hedelmäkomboa onkin osunut kohdalle. Tässä ihana klassikkoresepti kirpsakalle ja flunssaa tiehensä ajavalle omena-inkiväärimehulle, olkaas hyvät!

Omena-inkiväärimehu / Hannan soppa

 

OMENA-INKIVÄÄRI-

MEHU

1:lle

*

2-3 omenaa

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

½ lime (kuorineen)

Pese ja paloittele omenat mehukoneeseen sopiviksi paloiksi. Mehusta ja ohenna halutessasi tilkalla vettä. Nauti heti.

 

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Comments

  1. Mulla on prässi ja voittaa kyllä mun vanhan Kenwoodin lingon täysin. Mehu on vahvempaa ja kuitu paljon, paljon kuivempaa. En kyllä palaa linkoon enää.

   Suomessa oli käytössä Wilfan prässi, mikä on mielestäni kohtuuhintainen (120 euroa). Täällä SF:ssa ostin Huromin, mikä on hieman kalliimpi, mutta mitää merkittävää eroa en Wilfaan verrattuna ole huomannut, pari juttua kumminkin. Wilfa mehustaa lehtevät (lehtikaali, pinaatti) hitusen paremmin kun taas Hurom vetää pehmeät vihannekset ja hedelmät (kuten kurkku, appelsiini) paremmin mehuksi.

   Oli sitten prässi tai linko niin mehut rocks :)!

   1. Mulla on tuo Wilfa, ehkä mä sun blogista luinkin juuri tuosta prässin paremmuudesta! Appelsiinit aika helposti tukkii tuon prässin, vois niitä varten hankkia ihan sellasen sitruspusertimen, mitä ne maksaa – kympin :D

    Mehut tosiaan rocks, täällä suunnittelen niillä elämistä vähän pidemmänkin tovin ;)

  1. Ekaa kertaa tänne sinun blogiin tieni löysin ja mukavia juttuja, varmasti toistekkin tulen katselemaan:) Tämä oli ihan huippu postaus. Kivoja nuo drinksu postauksetkin, mutta näin raskaana kiinnostaa enemmän ihan mehulinja. Muutenkin terveelliset elämäntavat kiinnostavat ja aijon kokeilla tota omena-inkivääri reseptiä, kiva ettei kaiken tarvitse olla monimutkasta vaan ihan simppeleillä jutuilla pääsee mehu testauksien alkuun!

   1. Kiitos Noora, kiva kuulla. Ihan ymmärrettävää, jos siunatussa tilassa ei drinkkivinkit kiinnosta, mutta onneksesi pääosissa juomareseptit on ihan alkoholittomia ;)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *