MURUN KANSSA MURUSSA

05/05/2015

Otsikko on aika vanha vitsi, mutta en nyt keksinyt parempaakaan. Sitä paitsi nolona myönnän, että tää oli mun eka kertani Murussa, joten huono otsikko ei liene suurin syntini tässä yhteydessä.

muru_c_ravintola_.jpg

Muru / Hannan soppa

En kyllä tajua, miten sitä Muruun menoa tulikin pantattua näin pitkään. Lopulta päädyimme varaamaan pöydän hyvän syyn saattelemana ja tallustelimme ravintolaan juhlistamaan vuosipäiväämme.

Murun keittiöpäällikkönä häärää monille tuttu sympaattinen tv- ja twitterkokki Henri Alen ja ravintolan menu vaihtuu viikoittain saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Murun ranskalainen keittiö hakee vaikutteita myös Välimereltä ja Skandinaviasta ja ravintola tuntuu olevan monien lemppari-illallispaikka.

tryffeliburgeri, Muru / Hannan soppa

Bouillbaisse, Muru / Hannan soppa

Nieriä, Muru / Hannan soppa

Ankka, Muru / Hannan soppa

sitruunapiiras,  Muru / Hannan soppa

Suklaafondant, Muru / Hannan soppa

Ruoka Murussa on bistrohenkistä, simppeliä ja maukasta. Me päädyimme tarjolla olleen päivän menun sijaan valitsemaan seinällä olleelta liitutaululta alku-, pää- ja jälkiruoat. Ruoka oli kauniisti aseteltua, maultaan hyvää ja annoskoot riittävät. Ainoa pettymys oli bouillabaisse, joka oli makuuni aivan liian hapanta. Kärsin myös aika kovasta annoskateudesta pääruokien kohdalla ja onnistuinkin vaihtamaan oman ankkani Jaakon savustettuun nieriään puolivälissä haarukointia. Jälkkäriksi ottamani suklaafondant oli kerrassaan täydellinen.

Täytyy kuitenkin sanoa, ettei kokonaisuus pankkia räjäyttänyt, vaikka toisaalta hinta-laatusuhde oli kohdallaan ja ruoka sitä mitä luvattiinkin. Toki tässä vuosien varrella oli ehtinyt jo kasata ravintolan suhteen aika kovat odotukset ja Murun sisarravintola Pastis on yksi suosikeistani. Varmasti kuitenkin tulemme menemään Muruun toistekin, sillä palvelu oli kertakaikkisen herttaista ja tunnelma ravintolassa kotoisa ja lämmin.

***

MURU

Fredrikinkatu 41, Helsinki

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.