AAMIAISPANNU MUNISTA, PEKONISTA JA BROCCOLIINISTA

25/04/2016

broccoliini, pekoni, kananmuna / Hannan soppa

Tämän kevään ehdoton hittivihannes on broccoliini. Munat, pekoni ja broccoliini ovat tämänhetkisen lemppariaamupalani raaka-aineet. Joukkoon heitän aina mitä milloinkin sattuu kaapista löytymään: pesto, yrtit, tuore chili ja valkosipuli ovat ainakin kokeilemisen arvoisia mausteita. Mukaan voi laittaa myös juustoa, pinaattia, parsaa tai villivihanneksia. Yksinkertaista, nopeaa ja maukasta.

Broccoliini, eli versova parsakaali, on vihannes jota ei ole aiemmin suomalaisten kauppojen hevi-osastolta löytynyt. Se on parsakaalin laiha sisko – pitkävartinen ja pieninuppuinen kaunotar, joka myös maultaan muistuttaa parsakaalia ollen kuitenkin hieman makeampi ja mielestäni myös maukkaampi. Ulkomaisissa resepteissä broccoliini on kyllä esiintynyt vähän väliä ja olenkin ihmetellyt, että koska broccoliinibuumi saapuu tänne kauas pohjolaan. Nyt se sitten toden teolla saapui – ainakin meikäläinen on törmännyt toinen toistaan ihanampiin kotimaisiin broccoliiniresepteihin nyt kevään aikana.

Ensimmäiset broccoliinini paistoin vain nopsaan osterikastikkeessa ja Liemessä-Jenni innostui heti väsäämään siitä reseptin! Myös Dilliä ja piparjuurta -blogin Selinalla oli samanlaiset makuelämykset mielessä. Haarukkavatkain-blogin Minttu upotti broccoliinit piiraaseen Västerbottenjuuston kera. Joko sinä olet ehtinyt kokeilla tätä ihanaa ruokakansan villinnyttä vihannesta?

muna, pekoni ja broccoliini aamiaispannu / Hannan soppa

MUNA, PEKONI JA BROCCOLIINI
AAMIAISPANNU

1:lle

*

0,5 pkt (70 g) pekonia

3-4 broccoliinia

3 kananmunaa

suolaa & pippuria

 

Leikkaa pekoni pieniksi palasiksi. Huuhtele broccoliinit ja leikkaa ne halutessasi palasiksi. Laita pekonit kylmälle pannulle ja napsauta levy päälle keskilämmölle. Kun pekonit alkavat tirisemään, lisää pannulle broccoliinit. Anna kypsyä aina välillä sekoitellen noin 5 minuuttia (jos jätit broccoliinit kokonaisiksi anna kypsyä tupla-aika). Riko munat pannuun ja mausta suolalla ja pippurilla. Käännä levyn lämpötila minimiin ja peitä pannu kannella. Anna kypsyä mieluisaksi.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.