MÖKKITERVEISET / GRILLATUT SUKLAABANAANIT

29/06/2014

Kesämökki, mökki, Suomi, Kesä, Kissa

Kärsin ihan hirvittävästä kesämökkikuumeesta ja sitä pahentamaan taltuttamaan suuntasimme pitkäksi viikonlopuksi Jaakon vanhempien möksälle Etelä-Savoon. Matkalla poikkesimme söpössä Iloisen Pässin Maalaispuodissa, lue siitä enemmän toisesta blogistani.

Kissat nauttivat mökkielämästä vielä meitäkin enemmän – talojen alla on hyviä piilopaikkoja ja metsä kuhisee metsästettävää. Lotossa ei tällä(kään) kertaa tullut mökkirahoja, mutta ei me luovuteta. Muiden mökeillä on kiva piipahtaa, mutta oma olis kiva (kiitos universumi kun kuulet kutsuhuutoni!).

Hannan soppa: Grillatut suklaabanaanit

Mun nöyrä mielipiteeni on, että kaikki mahdollinen grillataan mökkiolosuhteissa. Vaikka vähän satais. Jaakon isä on muurinpohjalettumestari, joten lätyt ovat ruokalistalla joka reissulla vähintään kerran. Meikäläisen kokkailukokeilut saavat useimmiten isukin kulmat kohoamaan, tällä kertaa hämmästytin grillatuilla banaaneilla. Täydellinen lisuke muurikkaletuille!

Hannan soppa: Grillatut suklaabanaanit

Hannan soppa: Grillatut suklaabanaanit, mökkilife

GRILLATUT SUKLAABANAANIT

*

1 banaani per syöjä

4-5 palaa tummaa suklaata per banaani

 

Tee banaanin kylkeen pitkä viilto ja painele suklaapalat viiltoon. Grillaa hyvän hiilloksen päällä, kunnes suklaa on sulaa ja banaani pehmeää. Nauti vaikka jätskin ja lettujen kanssa.

Muurinpohjaletut / Hannan soppa

Muurinpohjaletut / Hannan soppa

MUURINPOHJALETUT

*

1 l täysmaitoa

4 kananmunaa

1 tl suolaa

2 tl sokeria

4 dl lettujauhoja

100 g voisulaa

voita paistamiseen

 

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna turvota puolisen tuntia. Paista isoja lättyjä muurinpohjapannulla ja siirrä folion alle odottamaan. Tarjoile heti.

Jaakko mökillä / Hannan soppa

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.