MEAT FREE MONDAY: FETA-VIIKUNATOASTIT

29/09/2014

Pikkunälkään tai aamupalaksi, nämä fetalla ja tuoreella viikunalla täytetyt toastit on testattu molemmissa tilanteissa ja hyvin toimii.

Arla Apetina Greek Feta / Hannan soppa

Arlan Apetina kreikkalainen feta on tosiaan kreikassa valmistettu aito fetajuusto, lampaan- ja vuohenmaidosta tehty. Se on maultaan ihanan täyteläinen, suolainen ja pehmeä, juuri niin kuin oikean fetan kuuluukin. Olen tuotteeseen ihan totaalisessa koukussa ja voisin tunkea (ja taidan tunkeakin) sitä tällä hetkellä vähän jokaiseen ruokaani.

Löysin lähikaupasta tuoreita viikunoita ja mieleeni paukahti samantein ajatus niiden yhdistämisestä tuon ihanaisen fetan kanssa. Iskin ne gluteenittomien vuokaleipäsiivujen väliin omatekoisen minttupeston kanssa – aijettä! HYVÄÄ!

PS. Voit käyttää pestoon macadamia-pähkinöiden asemasta myös pinjansiemeniä, halutessasi paahdettuna. Mutta jos sinulla nyt sattuisi olemaan macadamioita siinä hollilla niin kokeileppa – tulee muuten kaikkien aikojen pesto.

Feta-viikunatoastit / Hannan soppa

FETA-VIIKUNATOASTIT

2:lle

*

4 viipaletta (gluteenitonta) vuokaleipää

1 tuore viikuna

½ pkt (n. 75 g) Arla Apetina kreikkalaista fetaa

minttupestoa:

½ pnt minttua

kourallinen macadamiapähkinöitä

30 g vastaraastettua parmesania

1 valkosipulin kynsi

1 dl oliiviöljyä

suolaa & mustapippuria

Valmista ensin pesto: mittaa kaikki ainekset blenderiin ja aja karkeaksi pestoksi. Tarkista maku.

Leikkaa viikuna viipaleiksi. Leikkaa feta puoliksi ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Voitele vuokaleipäviipaleet pestolla, levitä kahdelle viipaleelle viikunat ja fetat, paina kansi kiinni.

Kuumenna öljyä pannulla ja paista toasteja molemmin puolin muutamia minuutteja. Paina hieman lastalla leipiä ennen kääntämistä, niin ne pysyvät paremmin kasassa. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoile heti.

***

Yhteistyössä Arla

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.