MANFREDS & VIN / KÖÖPENHAMINA

15/02/2015

Piipahdin toissaviikolla Kööpenhaminassa Boschin piikkiin. Kyseessä oli firman uusien Serie 8 -uunien lanseeraustilaisuus ja paikan päälle oli koottu maajoukkueet Suomesta, Tanskasta, Ruotsista ja Norjasta kisaamaan leikkimielisessä blogimaaottelussa.

Vuorokausi Köpiksessä hurahti nopeasti hyvässä seurassa ja Copenhagen Island -hotellin pehmoisissa lakanoissa – en jotenkin muistanutkaan miten viehättävä kaupunki on, ja millaisia kulinaarisia mahdollisuuksia se tarjoaa. Edellinen ja ensimmäinen reissuni tuohon kauniiseen kaupunkiin sijoittuu vuoteen 2012, jolloin sekoilimme ystäväni Tytin kanssa mestoilla neljän päivän ajan. Kova kaipuu takaisin tältä reissulta jäi, lyhyiden lentojen takia tänne voisi suunnata jossain vaiheessa yhdeksi-kahdeksi yöksi romanttiselle get-awaylle kunhan vauvat ovat sen ikäisiä, että ne raaskii jättää hoitoon (…eli noin viiden vuoden päästä?!).

Manfreds & Vin / Hannan soppa

Manfreds & Vin / Hannan soppa

Manfreds & Vin / Hannan soppa

Torstaiaamuisen leppoisan maaottelutilaisuuden (voitimme Ruotsin, mikä lienee tärkeintä) jälkeen suuntasimme lounaalle Manfreds & Viniin ruokabloggaajakamusten kanssa. Itse siitä tilaisuudesta ja lanseeratuista uuneista kannattaa muuten käydä lukemassa Sivumaku ja Siskot kokkaa -blogeista.

Janin ja Nellen lisäksi lounasporukkaamme kuului Jotain maukasta-Mari, Sillä sipulilan Merituuli, Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna, Keltaisen keittiön herrasväki sekä Hellan ja viinilasin välistä paikan päälle saapunut Johanna.

Manfreds on ravintola, josta olen lukenut monia ylistäviä arvioita ja olikin ihan huippua päästä henkilökohtaisesti kokemaan paikan tunnelma ja nauttimaan kehutuista mauista. Ja täytyykin jo heti tässä paljastaa, että paikka teki meikäläiseen mielettömän vaikutuksen. Upea tunnelma, makuuni täydellisen rähjäinen ja silti trendikäs sisustus ja ystävällinen, mutta rento palvelu yhdistettynä simppeleihin ja yllättäviin makuihin: perfect.

Ravintolan taustalla hääräävät tien toiselta puolelta tutun Relaen kulinaristinen voimakaksikko Christian F. Pugliisi ja Kim Rossen. Ajatuksena on tarjota laadukasta ruokatuotetta (rustiikkia kotiruokaa modernilla twistillä) ja alkuviinejä paikallisille, ja hintatasokin on sen mukainen: tanskalaisittain sanoisin jopa, että edullinen.

Mafreds & Vin / Hannan soppa

Manfreds & Vin / Hannan soppa

manfreds & vin / Hannan soppa

Manfreds & Vin / Hannan soppa

Manfredsin ruoka tosiaan täytti odotukseni. Valitsimme seitsemän ruokalajin maistelumenun parilla lisäannoksella ja blogitoverit yhdistivät siihen viinipaketin. Itse tyydyin lirkkimään ginger beeriä ja vettä. Alkuviinit jakoivat porukassamme mielipiteitä, veikkaan, että itse olisin niistä pitänyt.

Annokset olivat suurin osa jaettavia. Yksinkertaisia ja oivaltavia makuja, sekä paljon, paljon tanskalaisille niin rakasta bitteriä. Juurekset näyttelivät pääosaa ja laadukas luomuliha beesaili tyylikkäästi. Omiksi suosikeikseni nousivat upeat paahdetut punajuuret pistaasipraliniilla, violetit porkkanat jogurttikastikkeessa sekä juuriselleri tattarin ja ruusun kera. Pidin kovasti myös 65-asteisesta munasta, joka tarjoiltiin ikäänkuin mallaskeiton seassa. Naudanlihabiitit jätin raakuutensa takia maistamatta, samoin kovasti kehuja keränneen (kuulemma Kööpenhaminan parhaan) tartarin.

Manfreds & Vin / Hannan soppa

Manfreds & Vin / Hannan soppa

Sopivan miellyttävään ähkyyn saatellut 7+2:n ruokalajin lounas inkiväärioluineen maksoi noin 40€. Taisinkin mainita siitä edullisuudesta. Joka pennin väärti.

Suosittelen Manfreds & Vinia kaikille ennakkoluulottomille kulinaristeille, jotka osaavat arvostaa alkuviinejä ja rustiikkista meininkiä. Ja jos ei nyt ole justiinsa Kööpenhaminaan matkustamassa, niin hyvin paljon samaa henkeä löytyy helsinkiläisestä, vastikään Vuoden 2015 ravintolaksi valitusta, Spisistä.

***

MANFREDS & VIN

Jægersborggade 40, Kööpenhamina

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.