kuuluisia viimeisiä sanoja: ei se enää pistä!

08/07/2010

Nimittäin nokkonen! Kun se on ryöpätty se on ihan turvallista ja terveellistä laittaa suuhun ja herkutella ilman pistoa suussa tahi omatunnossa. Nokkonen on ilmaista herkkua jota kasvaa vähän joka paikassa, ja siitä hyvä villivihannes että nuoria lehtiä voi poimia pitkin kesää. Fineli kertoo, että nokkosessa on paljon rautaa ja C-vitamiinia. Rohtona sitä on käytetty iät ja ajat, se auttaa kansanperinteen mukaan niin reumaan, virtsateiden tulehduksiin kuin anemiaankin. Wikipediasta voi opiskella asiasta enemmän.

Pitää vielä painella tänä kesänä nokkospuskaan ja kerätä muutamaan muhennokseen ainekset talven varalle. On se vaan hyvää. Ja ihan ykköstä uusien perunoiden kera! Kalakin käy lautaselle kaveriksi :)

Nokkosmuhennos

(herkut.net)

3-4:lle

*

125 g tuoreita nuoria nokkosen lehtiä

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

2 dl kermaa

loraus vettä

suolaa, mustapippuria

ripaus jauhettua muskottipähkinää

Huuhtele nokkosen lehdet ja ryöppää kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Kaada siivilään ja valuta huolella. Silppua jäähtyneet lehdet.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kerma lorotellen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja lisää nokkossilppu. Lisää vettä hyvän koostumuksen saavuttamiseksi. Anna muhia viitisen minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.