kik-paprikat

10/08/2008

Kyllä se vaati puristamista, mutta sain kuin sainkin jotain mättöä jolla osallistua Kulinaarimurujen helmikuun ruokahaasteeseen, jonka aiheena on kotoisasti hemapa – kaikkien rakastama HerneMaissiPaprika. Paprika on paprika. Herne on kik-sellainen ja maissin virkaa hoitelee Polkkapossun ihanainen maissikastike, suosittelen!
En edes muista, milloin meidän taloudessa olisi syöty ihan kasvissapuskaa, jollei keittoja oteta lukuun. Tofua olen pitkään vierastanut, mutta nyt hankin Vii Voanista Oikeaa tofua ja kyllä se uppos tuolle lihansyöjä-miehellenikin :)

Kik-tofumuhennos

250 g kuivattuja, yön yli liotettuja kikherneitä
2 pientä keltasipulia
3 valkosipulin kynttä
öljyä kuullottamiseen
1 rkl paprikajauhetta
chiliä hyppysellinen
1 tl kuminan siemeniä
1 kanaliemikuutio (vegeille kasvis_)
250 g kiinteähköä tofua
400 g tomaattimurskaa

Keitä kik-herneet suunnilleen kypsiksi.
Freesaa öljyssä silputtuja sipuleita, lisää chili, paprika ja kumina (laitoinpa sekaan vielä soijaa ja worsesterin soosiakin). Heitä sekaan tomaattimurskapurkki ja kanaliemikuutio (kasvista, jos vegeillään:) Anna pöhistä hiljalleen vajaa puoli tuntia. Heitä sekaan kiksit ja paloiteltu tofu. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Leikkaa paprikoista hatut veks, kaivele siemenet pois ja täytä muhennoksella. Hatut paikoilleen ja vajaassa parissa sadassa asteessa sellaiset kaksikymmentä minuuttia.
Muhennos toimii tokkiinsa myös ihan vaan vaikka riisin tai minkä lie kaverina. Mie heitin muhennoksen joukkoon vielä maissikastikkeen mäskit, jota syntyi kastikkeen siivilöinnin tuloksena.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.