KESÄN PARAS PERUNASALAATTI

Peruna-parsasalaatti / Hannan soppa

I know, kesän ja maailman parhaita perunasalaatteja on internetti pullollaan. Lue silti loppuun ja tule vakuutetuksi nokkospeston tarpeellisuudesta sen ehdottomasti parhaan valmistukseen.

Mielestäni the bestest perunasalaatti on viime aikoina retevästi päätään nostanut versio, jossa kesän ensimmäiset kotimaiset potut yhdistetään kesän ensimmäisen kotimaisen parsan kanssa. Tätä sesonkia ei kestä kauaa – se yhdistelmästä tekeekin niin spesiaalin. Viimeisen silauksen luo nokkosista tehty pesto, jumalainen sörsseli, jota voisin tunkea jokaiseen ruokalajiin tällä hetkellä. Tässä resepti simppeleimmillään, halutessasi voit lisätä salaattiin ruokaisuutta tuomaan esim. keitettyjä linssejä tai paistettua murustettua tofua.

Ihan vain vinkkinä: nokkospesto toimii niin leivän levitteenä, pastakastikkeena, kuin perjantaipizzan viimeistelijänäkin!

Parsa-perunasalaatti ja nokkospesto / Hannan soppa

 

PARSA-PERUNASALAATTI &

NOKKOSPESTO

*

½ kg uusia perunoita

300 g vihreää parsaa

nokkospesto:

50 g hasselpähkinää

5 dl tuoretta nokkosta

½ dl raastettua parmesania

½ sitruunan mehu

1 ½ dl oliiviöljyä

(suolaa)

koristeluun:

parmesania

basilikaa

Keitä pestyt perunat napakan kypsiksi. Poista parsoista puiset päät ja keitä nopeasti al denteksi. Leikkaa sekä perunat, että parsat sopiviksi suupaloiksi.

Valmista pesto: paahda ensin hasselpähkinät kuivalla pannulla. Mittaa sitten kaikki ainekset blenderiin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi. Mausta ja lisää suolaa tarvittaessa.

Sekoita pesto perunoiden ja parsan kanssa. Vuole salaatin koristeeksi parmesan-lastuja ja viimeistele halutessasi basilikan lehdillä.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Comments

  1. Olen hurahtanut vähän nokkosiin tänä keväänä. Ainoa syötävä asia omalta pihalta ;-)
   Olen aina ajatellut, että nokkoset pitää ryöpätä, mutta tässä surautetaan suoraan vaan? Pakko tsekata, koska tämä perunasalaatti on pakko tehdä itsekin. Ihan varmaan the bestest

   1. Nokkoset on ykköset, niiden ravintoarvotkin on sellaiset että oksat pois!
    Nokkosia ei ole mikään pakko ryöpätä, jos ovat nuoria ja puhtaalta paikalta poimittu. Blenderöinti estää polttamisen myös. Oon heitellyt tänä keväänä aika paljon nokkosta mehuprässiinkin, mukava viherlisä tuoremehuun :)

  1. […] nokkosille. Olin aina luullut, että nokkoset on aivan pakko ryöpätä ennen käyttöä, mutta Hannan soppa -blogista opin ettei näin välttämättä tarvitse nuorille nokkosille […]

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *