HANNAN SOPPA GOES XMAS: TALVINEN HERKKULATTE

16/12/2016

16. LUUKKU

Koska joulunakin tarvitsee kahvia.

Rakastan hyvää kahvia. Ennen lapsia kikkailimme espressokoneella, mutta viimeiset puolitoista vuotta Moccamaster on ollut ihan ykkönen. Pavut kyllä jauhamme edelleen itse, siitä en luovu kuin kovimmassa kiireessä. Aina välillä tekee kuitenkin mieli espressopohjaisia kahveja, mutta koneen ollessa edelleen muuttolaatikossa, tulee sumpit keiteltyä mutteripannussa. Siinä onkin enemmän sellaista vanhaan taloon sopivaa tunnelmaa – vaikka näissä kuvissa pannu pöhisee kaasuliedellä, tulee se useimmiten iskettyä puuhellalle. Oi että kuinka tykkäänkin mun puuhellasta!

Eniten pidän kahvistani ihan vain mustana ilman mitään sokereita tai maitoja, mutta latellakin on paikka sydämessäni. Teen sen useimmiten kauramaitoon, mutta näin joulun kunniaksi keittelinkin mantelimaidosta, taateleista ja kanelista ihanan herkkumaidon kahvin joukkoon sekoitettavaksi. Lusikallinen mantelivoita saa aikaan täydellisen täyteläisen makuelämyksen. 

Alkuperäinen resepti: Dishing Up the Dirt.

kaneli-taatelilatte / Hannan soppa

KANELI-TAATELILATTE

2:lle

*

2 ½ dl mantelimaitoa

1 rkl mantelivoita

1-2 isoa tuoretta taatelia

½ tl kanelijauhetta

ripaus vaniljajauhetta

1-2 dl espressoa tai vahvaa kahvia

 

Poista taateleista kivet ja leikkaa hedelmäliha palasiksi. Mittaa kaikki ainekset kahvia lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä seos blenderiin ja surauta sileäksi. Maista ja lisää makusi mukaan mausteita.

Kaada kuppeihin kahvia ja kaada höyryävä mantelimaitoseos päälle. Ripsauta pinnalle hieman kanelijauhetta.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.