ITSEPURISTETTU MEHU – MITÄ SE MAKSAA?

08/07/2015

Jaakko tässä taas moi! Tällä kertaa tarjoilen hieman faktapainoitteisen postauksen: tarkastelussa on nimittäin itsepuristetun mehun hinta.

Meidän perheessä aamun mehu puristetaan usein tuoreena ja eräänä aamuna rupesimme miettimään, että mitäköhän se lysti oikeasti maksaa. Hetken asiaa pähkäiltyämme totesin, että asia on kohtuu helposti selvitettävissä. Tuumasta toimeen siis!

Itsepuristettu mehu / Hannan soppa

Itsepuristettu mehu / Hannan soppa

Itse en jaksa hirveästi mehuilla hifistellä, joten valitsinkin testiä varten hyvän perusmehun: appelsiinia, porkkanaa ja sitruunaa. Raaka-aineita meni järjestyksessä 1198g, 516g ja 125g. Tästä määrästä puristui mehua vajaa litra, 920ml. Päivän hinnat olivat appelsiinille 1,15/kg, porkkanalle 1,49/kg ja sitruunalle 2,58/kg. Elon laskuopilla kannullisen hinnaksi tuli siis 2,47 euroa (2,68 euroa/litra).

Itse olin yllättynyt, kuinka halvaksi mehu tuli. Hintahan on ihan verrattavissa kaupan valmismehuihin. Kun tähän lisätään vielä se, että usein ostamme mehuihimme vartavasten vain yhden raaka-aineen ja sekaan puristamme mitä kaapissa milloinkin on niin ei hinta päätä huimaa. Kaikki mehustelemaan siis!

Itsepuristettu mehu / Hannan soppa

By Jaakko