IT’S EASY BEING GREEN

23/01/2014

Vihreä Smoothie / Hannan soppa

Meidän perheessä vihreiden smoothieiden nauttiminen on melko yksinäistä puuhaa. Johtuneeko sitten väristä vai ajoittaisesta liiallisesta spirulinan käytöstäni, mutten ole liiemmin onnistunut tartuttamaan vihermaniaani poikaystävään. Tällaiset hedelmäiset, mutta kuitenkin kermaiset smoothiet uppoavat kuitenkin – varsinkin niinä aamuina kun herra ei jaksa itse nousta aamiaisen tekohommiin ja pekonikin on kaapista loppunut.

Avocadosmoothie / Hannan soppa

Vihreät smoothiet ovat todellisia terveyspommeja, joten muutama sananen tämän pirtelön raaka-aineista.

Avocadon hyvät rasvat ja appelsiinin c-vitamiinin tietävät kaikki. Lisäksi avocado sisältää huomattavan määrän kaliumia ja appelsiini taas hoivaa verisuonia.

Palmukaaliin (cavolo nero) törmäsin ensimmäisen kerran loppukesästä, kun Stadin puutarhuri toi sitä Anton & Antoniin myyntiin. Se on yksi lehtikaalien lajikkeista ja sen sijaan voitkin hyvin käyttää helpommin saatavilla olevaa lehtikaalia. Palmukaali on kuitenkin tutustumisen arvoinen kaveri, hauskan näköinen ja maultaan pehmeämpi. Kuulemma sen viljelykin on melko iisiä, harmi kun ei ole maata mitä viljellä.

Sen lisäksi, että granaattiomenan siemenet ovat kauniita, ne myös alentavat kolesterolia, suojaavat rintasyöpää vastaan ja hemmottelevat ihoa. Rakkolevästä olen jauhanut ennenkin ja nokkosen mahtavuudesta voi lukea ihanasta Uusia Tuulia -blogista.

Tällaisen paukun kun aamulla ensitöikseen kiskaisee, ei päivästä voi tulla muuta kuin mahtava!

Green Smoothie / Hannan soppa

OH SO GREEN

SMOOTHIE

1:lle

*

1 kypsä avocado

1 appelsiini

½ sitruunan mehu

3 palmukaalin (tai 2-3 lehtikaalin) lehteä

1/4 tl rakkoleväjauhetta

1 tl nokkosjauhetta

1-2 dl (kookos)vettä

pinnalle:

granaattiomenan siemeniä

Kuori ja paloittele avocado ja appelsiini. Poista palmukaalista lehtiruoti ja heitä kaikki ainekset blenderiin. Surruta tasaiseksi ja lisää (kookos)vettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi.

Kaada lasiin ja koristele kourallisella granaattiomenan siemeniä.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.