HUIPPURAVINTOLASSA TARJOLLA TULIVUORTA, MERENPOHJAA JA RAPEITA TOUKKIA

28/01/2017

Eikös kuulostakin aika villiltä! Ja superjännittävältä!

Ravintola Roster muuttuu tänä ja seuraavana viikonloppuna lasten lapsille suunnittelemaksi ravintola Hoplopsteriksi! Me pääsimme etukäteen kurkkaamaan ja maistamaan, mitä tuleman pitää.

Roster on Kauppatorin laidalla sijaitseva huippuravintola, joka johtohahmoina toimivat ravintolapäällikkö Paul Hickman ja keittiömestari Kari Aihinen. Nyt kahtena viikonloppuna herrat saavat kunnian palvella tavallista lyhyempiä asiakkaita, sillä Hoplop avaa tiloihin lasten suunnitteleman pop up -ravintola Hoplopsterin, jonne kylläkin myös aikuiset ovat tervetulleita. Pop upin tuotto menee Lastenklinikoiden Kummeille.

Hoplopster / Hannan soppa

Alkudrinkkien jälkeen meidät ohjattiin pöytään ravintolan alakertaan ja lapset saivat alleen komeat kultaiset syöttötuolit. Luimme menua ja pöydästä löytynyttä tarinaa (joita tuli lisääkin pitkin illallista). Meitä aikuisia taisi jännittää lapsia enemmän, että mitä tuleman pitää. Henkilökunta otti lapset vastaan todella sydämellisesti ja tarjoilijat aina ohi kulkiessaan jäivät hauskuuttamaan skidejä. Ihan alkuun saimme pienet vihreät omenat tervehdykseksi keittiöstä ja ne pitivät sisällään mm. valkoista suklaata. Makea startti dinnerille, kids approved.

Hoplopster / Hannan soppa

Alkujälkiruokana tarjoiltiin Kurinnurinen maa, eli maata, multaa, yuzua ja rapeita toukkia. Annos maistui ihanasti maa-artisokille ja siinä oli paljon erilaisia suutuntumia. Skidit keskittyivät tässä vaiheessa ahmimaan pöytään tuotua lämmintä leipää, eivätkä he pahemmin piitanneet seuraavasta ruoastakaan. Äitiin ja isään se sen sijaan iski, Vedenalaiset herkut piti sisällään paahdettua lohta, kilpparikeksiä ja merenpohjaa. Lohi oli suussa sulavan täydellistä ja tattarikeksi ihanan rapeaa. Annoksen kruunasivat merikoralli ja hapokas majoneesi. Ehdottomasti illan paras annos! Lapset jatkoivat leipälinjalla.

Pääruokien kohdalla loksahti koko perheen leuat auki, sillä alle kaksivuotiaille taaperoillemme aseteltiin nenän eteen saman kokoiset annokset kuin meille yli kolmekymmentä vuotiaille aikuisillekin. Vuoren antimia annos piti sisällään grillattua Black Angus härkää, sipulista vadouvan tulivuorta ja mustaa laavaa. Ruoka oli huisin hyvää, mutta sitä meinasi olla minullekin liikaa, saati sitten ipanoille. Savustetut perunat herätti suurinta ihastusta lasten keskuudessa, mutta Olga maisteli myös punaviinikastiketta ja Hugo söi monta palaa täydellisen mediumiksi paistettua pihviä.

Ihanaa, että lapsille ei ollut erikseen mitään nakit ja muusi -henkistä ratkaisua, mutta kyllä näin pienille puolet pienempi annos olisi riittänyt. Harmillista, miten paljon ruokaa meni nyt hukkaan. Juttelimme asiasta myös ravintolapäällikön kanssa, joka kertoi että keittiön kanssa olivat tulleet päätökseen tehdä kaikille saman kokoiset annokset, jolloin kokkien työ olisi helpointa. Ihan ymmärrettävää kyllä, toivottavasti iseille ja äideille mahtuu vähän lastenkin pihvejä masuihin!

Illan paras annos, jos lapsilta kysytään, oli aivan ehdottomasti jälkijälkiruoka, Neljä vuodenaikaa, jossa oli kevättä, kesää, syksyä ja talvea. Eli ihanaa mansikkajäätelöä tilpehöörien kanssa. Jätskit katosivat lautasilta ja meillä olikin jo kiire kohti kotia.

Illallinen oli herkullinen ja palvelu erinomaista. Alle kaksivuotiaat olivat kuitenkin kolmen tunnin dinnerille pikkuisen liian pikkuisia, mutta onneksi välillä pystyi käymään jaloittelemassa ja ihmettelemässä keittiön toimintaa ja pulloja heitteleviä baarimikkoja. Loppuillasta otimme myös järeämmät aseet käyttöön ja näytimme Youtubesta Kaapoa. Suosittelemmekin Hoplopsteria kaikille yli kaksivuotiaille ja heidän vanhemmilleen! Pöytä kannattaa varata aikailematta, sillä osa kattauksista on jo loppuunmyytyjä. Varaukset täältä!

Mutta miettikää miten ihanaa olisi, kun ei tarvitsisi ikinä miettiä lasten kanssa ravintolaan lähtiessä, että kehtaako sinne nyt mennä ja mitä ne muut ihmiset ajattelee..

***

HOPLOPSTER

28.-29.1. & 4.-5.2.2017

@Ravintola Roster / Pohjoisesplanadi 17, Helsinki

// illallisen tarjosi Hoplopster

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.