HÄVIKISTÄ HERKUKSI, CASE JOULUKINKKU

26/12/2014

Meidän perheessä on tapana paistaa vähän isompi kinkku, sillä a) syöjiä on useimmiten vähintään kuusi, b) kinkkua syödään joulun pyhien aikaan joka päivä ja joka aterialla ja c) pitäähän nyt kinkulla kokoa olla eikä luuton kinkku ole kinkku laisinkaan.

Viimeistään tapaninpäivänä se kinkku alkaa sellaisenaan kuitenkin tulemaan jo korvistakin ulos, joten olemme ottaneet tavaksemme kehitellä lopusta kinkusta kaikenlaisia uusia ruokalajeja. Hernekeitto ja kinkkupizza ovat tietysti ne klassikot, eikä lämpimiin voileipiinkään periaatteessa mitään reseptiä tarvitse (sellainen tämän postauksen lopussa kuitenkin on..), mutta viime joulun ehdoton hävikistä herkuksi -oivallus oli rosollipyttipannu. Kinkku vaan kuutioiksi ja pannulle joulusta jääneiden rosollien kera, päälle paistettu kananmuna ja a vot. Täydellistä lohturuokaa helpottamaan tuskaa siitä, että jouluun on taas yli 360 yötä.

rosollipyttipannu / Hannan soppa

ROSOLLIPYTTIPANNU

2:lle

*

n. 5 dl rosollia

4-5 siivua joulukinkkua

öljyä paistamiseen

2 munaa

suolaa & mustapippuria

 

Kuutioi joulukinkku. Halutessasi pilko rosollin sekaan lisää keitettyä perunaa tai muita kasviksia. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista siinä kinkkukuutioita, kunnes ovat saaneet hieman väriä. Heitä perään rosolli ja anna kuumentua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista spydärin kaveriksi kananmunat ja tarjoile heti.

~

lämpimät kinkkuvoileivät / Hannan soppa

Lämpimät kinkkuvoileivät / Hannan soppa

LÄMPIMÄT KINKKUVOILEIVÄT

*

 2 siivua leipää per syöjä

2 siivua (joulu)kinkkua per syöjä

voita

sinappia & ketsuppia

tomaattia

ananasta

juustoraastetta

 

Levitä leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele ne voilla, sinapilla ja ketsupilla. Aseta jokaiselle leivälle kinkkusiivu, siivu tomaattia sekä viipale ananasta. Viimeistele kunnon kasalla hyvää juustoraastetta. Paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanutta ja kauniin paistuneen väristä, noin 10-15 minuuttia.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.