FRIENDS & BRGRS

11/09/2015

Friends & BRGRS / Hannan soppa

Mitä yhteistä on Suomen parhaalla hampurilaisella, pizzalla ja kebabilla? HELPPO! Kaikkia niitä saa vihdoinkin Helsingistä!

Turkulainen Pizzarium avasi vastikään Kluuvissa ja Kalliosta on jo muutaman vuoden ajan löytynyt ehta dönermesta, Döner Harju. Parhaita alallaan kumpainenkin! Kesällä myös Pietarsaaren ylpeys, Friends & BRGRS, avasi Aikatalossa ja vihdoin pari viikkoa sitten saimme aikaiseksi käydä testaamassa nuo paljon kehuja keränneet purilaiset.

Friends & BRGRS / Hannan soppa

Friends & BRGRS / Hannan soppa

Friends & BRGRS / Hannan soppa

Tilasimme parit Classic BRGR -ateriat, Jaakko kahdella pihvillä ja minä yhdellä pihvillä plus extrapekonilla. Lisäksi jälkkäriksi mansikkapirtelö puoliksi. Burgerin välissä oli peruslisukkeet: juusto, sinappi, ketsuppi, sipuli, salaatti ja tomaatti. Leipä oli tuoretta (kuulemma myös gluteeniton versio toimii!) ja pihvi maukas. Suolaa oli laitettu reilulla kädellä, rakastuneelle kokille kiitos!

Erinomaisen hampurilaisen lisäksi ranskalaiset ansaitsevat kunniamaininnan. Kyllä kaikki mäkkäreiden ja kumppaneiden ranskan”perunat” kalpenevat näiden rinnalla. Oikeista perunoista ihan itse tehdyt ja kolmesti paistetut potut paitsi maistuivat, niin myös näyttivät herkullisilta. Ateriamme ainoa miinus tulee esanssisen makuisesta pirtelöstä, Jaakko sai juoda minunkin osuuteni.

Friends & BRGRSin tavoitteena on tehdä mahtavia burgereita. Ruoka valmistetaan alusta asti itse viimeisen päälle laadukkaista raaka-aineista ja sen kyllä maistaa. Perusaterian hinta on 11 euroa, eli hitusen kalliimpaa on verrattuna kansainvälisiin megaketjuihin, mutta hinta-laatusuhde on mainio! Palvelu on ystävällistä ja hymyilevää sekä kassalla että keittiön luukulla, josta valmis ateria noudetaan. Varaudu kuitenkin mahdollisesti venailemaan vapaata pöytää: aika ajoin ravintola on tupaten täynnä eikä pöytävarauksia oteta.

Mutta onko se burgeri Suomen paras niinkuin väitetään? Sanoisin, että jos ei nyt Suomen paras hampurilainen, niin vähintäänkin Suomen paras fast casual -purilainen.

Joko olet maistanut?

Friends & BRGRS / Hannan soppa

FRIENDS & BRGRS

 Mikonkatu 8, Helsinki

*

Aterian tarjosi Friends & BRGRS

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.