DINNER @ TOCA

15/04/2017

Toca / Hannan soppa

Illallisen tarjosi Toca

Toca / Hannan soppa

Vietin pari viikkoa sitten ihanan illan elämyksellisten herkkujen parissa lemppari-italialaisessani, Tocassa. Seuranani oli bloggaajakollegani ja ystäväiseni Heidi aka Tiskivuoren emäntä.

Alkuun siemailimme raikkaat aperitiivit, jotka tarjoiltiin hauskasti hehkulampuista. Juomassa maistui veriappelsiini, lime, rommi ja vermutti. Keittiö tervehti meitä sievällä kirjolohimoussella, jota säesti curryinen piccalilli-kastike.

Alkuruoat olivat kaikki huikean hyviä, mutta omaksi suosikikseni nousi ensimmäisenä tarjoiltu kukkakaalikeitto mangoldin, mallasleivän ja appelsiinigeelin kanssa. Miten kukkakaali voikin maistua niin hyvältä! Heidi taas ihastui ikihyviksi todella mureaan mustekalaan, jonka kanssa tarjoiltiin papuja eri muodoissa sekä pancettaa, paprika-chilihilloa ja savustettua selleriä. Myös sienirisotto vuohenjuuston kanssa toimi loistavasti.

Heidin lasista löytyi aivan mieletöntä valkoviiniä, Villa de Puppi Sauvignon Blancia. Viinin salaisuus on rypäleissä, jotka on poimittu eri kypsyisinä. Olen aika nirso kyseisestä rypäleestä tehtyjen viinien suhteen, mutta tätä olisin mielelläni nauttinut lasillisen jos toisenkin. Oma valintani ruokajuomaksi oli kuitenkin alkoholiton olut, sillä olin autolla liikenteessä (yksi kaukana maalla asumisen ehdottomista miinuspuolista!).

Pääruoista voiton vei mehevä karitsa, jolle oli taiteiltu kaveriksi monenlaista porkkanaa sekä rakuunaöljyä ja lihaliemikastiketta. Lohiannoksessa oli myös upeita makuja ja lemppariani punajuurta, mutta kokonaisuus punajuuri-creme bruleen ja sponge caken kanssa oli hieman sekava. Lohi, kuten karitsakin, oli täydellisen kypsyistä.

Toca jälkiruoka / Hannan soppa

Illallisen päätti tuhti setti suklaista stout-kakkua cappuccinojäätelön, banaanin ja vadelman kera. Nautin myös kupposen espressoa ennen kotiinpäin lähtöä ja kahvin kanssa tarjottiin vielä pienet makeat suupalat.

Tocan viiden ruokalajin menussa riitti syötävää, mutta illan päätteeksi ei ollut kuitenkaan mitenkään ähky. Palvelu oli tuttuun tapaan erinomaista ja ruoat esiteltiin riittävän tarkasti sortumatta kuitenkaan jäähtyneitä annoksia aiheuttavaan jaaritteluun.

idtoca eatfinland / Hannan soppa

Visiittimme liittyi uuteen EatFinland -kirjaan, jossa siis myös Toca on mukana. Kirjaa näyttämällä saa mukana olevista ravintoloista toisen pääruoan veloituksetta. Tocan ohella kirjasta löytyvät mm. Carelia, Lonna, Juuri sekä Porvoon oma Sicapelle. Kaikki ravintolat löytyy täältä. Kirjan on kuratoinut Taste of Helsingistä vastaava Barry MacNamara ja sen saa ostettua esim. EatFinlandin sivuilta.

Ja hei! Toca tulee taas kesällä Taste of Helsinkiin! Ihan parasta. Taisin viime vuonna syödä heidän arancinejaan ainakin neljä!

***

TOCA

Unioninkatu 18, Helsinki

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.