LOUNASVINKKI LOVIISAAN

13/10/2017

Degerby Gille / Hannan soppa

Olemme asuneet täällä maalla puolisentoista vuotta ja ihan nolottaa myöntää, mutta ravintolavisiittimme kotikaupungissa Loviisassa on laskettavissa yhden käden sormilla. Jotenkin sitä tulee aina suunnattua Porvooseen tai Helsinkiin. Olen kuitenkin jo jonkun aikaa seuraillut yhden loviisalaisen ravintolan Facebook-sivuja ja vihdoin viime viikolla Jaakolle sattui vapaapäivä torstaille. Degerby Gille nimittäin tarjoilee lounasta ainoastaan kerran viikossa, torstaisin.

Laitoin ravintolaan viestiä FB:n kautta ennen lounaalle lähtöämme kyselläkseni, jos jotain ruokaa olisi mahdollista saada lapsille maidottomana ja gluteenittomana. Vastaus tuli nopeasti, sen päivän pääruoan marinadissa oli käytetty piimää, mutta keiton saisi kyllä maidottomana. Sehän meille passasi.

degerbby gille / Hannan soppa

degerby gille / Hannan soppa

Viime viikolla lounaalla oli tarjolla paahdettua kanaa Malmgårdin emmervehnän kanssa sekä myskikyrpitsakeittoa. Salaattipöytä oli runsas ja sisälsi mm. Härkis-riisisalaattia, marinoituja tomaatteja, caesaria ja inkiväärillä, limellä & sesamilla maustettua kaalisalaattia. Aivan todella hyviä makuja – salaattipöytä teki erityisesti vaikutuksen, vaikka pääruokakin oli todella maukasta.

Lounaan hintaan (13€) sisältyy myös jälkiruoka ja kahvi/tee. Jälkkärinä viikko sitten oli omenapaistosta ja vaniljakastiketta. Yllätykseksemme keittiöstä tuotiin lapsillekin omat annokset, miten ihana ele! Palvelu oli muutenkin todella hyvää ja ystävällistä.

degerby gille / Hannan soppa

Degerby Gillessä on aivan ihastuttava tunnelma! Ravintola sijaitsee Loviisan vanhimmassa talossa, joka on rakennettu vuonna 1695. Kaikenlaisia historian käänteitä on nuo hirret siis nähneet. Tällä hetkellä Degerby Gille toimii torstain lounaan lisäksi tilausravintolana – näissä upeissa puitteissa itsekin mielellään järjestäisi jonkunlaiset juhlat! Lisäksi ravintolassa on tarjolla mm. isänpäivälounasta sekä joululounaita, kurkkaa nettisivuilta lisätietoa!

Ravintolassa oli kunnon kuhina sinne päästessämme, mutta mahduimme vielä yhteen pöytään pieneen kabinettiin ja syöttötuolitkin löytyi kummallekin skidille. Sisään valui asiakkaita tasaiseen tahtiin. Ihan mahtavaa, että väki on löytänyt tiensä Degerby Gillen lounaalle – tälle on tainnut olla tilausta!

degerby gille / Hannan soppa

degerby gille / Hannan soppa

DEGERBY GILLE

Sepänkuja 4, Loviisa

nettisivut

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.