DA NANG KAHDESSA PÄIVÄSSÄ

25/06/2014

Da Nang / Hannan soppa

Vietimme Đà Nẵngissa vain pari yötä matkallamme laguunista Hoi Aniin. Kaupunki on maan kolmanneksi suurin, meidän mielestämme juuri sopivan kokoinen vajaalla miljoonalla asukkaallaan verrattuna kreisiin (vaikkakin ihanaan) Saigoniin.

Đà Nẵngia pidetään Keski-Vietnamin kulinaarisena kehtona ja ainakin nuudelit ovat kaupungissa kohdallaan, kuten ruokakierroksellamme Shaunin kanssa saimme todeta. Ruokaelämyksiä varten kannattaakin suunnata kadunvarsikeittiöihin ja kojuihin oikeiden ravintoloiden sijaan ja nauttia sitä mitä paikallisetkin syövät.

Mappi.do, Da Nang / Hannan soppa

Mappi.do, Da Nang / Hannan soppa

Frog Porridge, Mappi.do, Da Nang / Hannan soppa

Ensimmäisenä iltana suuntasimme sammakkopuurolle Mappi.do -nimiseen street food -mestaan (54 Nguyen Trai) TripAdvisorin ohjaamina. Ruokakojua pitää nuori, hyvin englantia puhuva neitokainen, joka kovasti ihmetteli miten hänen ravintolaansa löysimme. Frog porridge oli tosiaankin ihan mielettömän herkullista ja ihan kauhian halpaa ja kokemus kertakaikkisen autenttinen.

Biere Larue / Hannan soppa

Long De, Da Nang / Hannan soppa

Shrimps, Long De, Da Nang / Hannan soppa

Toisena Đà Nẵng -iltanamme suuntasimme auringonlaskun jälkeen Shaunin suosittelemaan raflaan kaupungin itäpuolelle. Long Dế:n (09 Le Quang Dao) erikoisuus on eritavoin valmistetut heinäsirkat, mutta jostain syystä päädyimme tilaamaan grillattuja katkarapuja sekä stringfishiä, joka tarjoiltiin salaatin, yrttien ja riisipapereiden kera.

Paikka oli täynnä paikallisia juomassa olutta ja laulamassa karaokea (!!) ja meikäläistä hieman puistatti viiden metrin päässä ruohikossa rapistelleet rotat. Ruoka oli jokatapauksessa hyvää ja olut viilennettiin jättimäisillä jääpaloilla. Jääpaloista aina pelotellaan, mutta meillä ei ollut kertaakaan reissulla mitään vatsaongelmia, vaikka jääpaloja jos minkälaisissa paikoissa juomiimme tungettiinkin.

MArble MOuntains, Vietnam / Hannan soppa

Marble Mountains, Vietnam / Hannan soppa

Ennen takaisin Saigoniin lähtöä kävimme vielä ihmettelemässä Marble Mountainseja. Suuntasimme kunnon turistien lailla viidestä vuoresta sille suurimmalle ja nappasimme hissin vuoren laelle. Puolitoista tuntia hurahti nopeasti järjettömässä paahteessa vuorta ja sen luolia ja temppeleitä tutkien.

Pro tip! Ota hattu, juomista ja tukevat kengät messiin vuoriseikkailulle, osta vuoren juurelta monta kiloa painava marmorimortteli ja pistä poikaystävä kantamaan sitä koko loppureissun ajan!

Da Nang Beach / Hannan soppa

Tsekkaa myös biitsitunnelmia Elämäni satakielenä -blogin puolelta.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.