CHERRY BBQ RIBS

16/07/2014

Ensialkuun pieni hehkutus tämän reseptin kehittäneen Chef Jonesin Onko nälkä? -blogille, johon jokaisen lihansyöjän on syytä tutustua. Jones ei kokkaa mitään filettä päivät päästään, vaan estradilla ovat edukkaat ja mielenkiintoiset lihanosat eläimestä kuin eläimestä. Soossit ja tykötarpeet saavat veden kielelle ja kaiken kruunaa äijämäisen komiat kuvat. Mie tykkään!

ribs / Hannan soppa

Noudattelimme grillimestari Jonesin reseptiä melkolailla tarkasti toissa viikonloppuna. Olimme Food Fetish -blogin Veeran kanssa mökkitunnelmissa Kaarinassa, jossa ribsit myydään nimellä rimpsuluut. Onko nälkä? -blogissa kirsikkakastiketta käytettiin possunkyljen glaseeraamiseen, me todistimme sen passaavan täydellisesti myös grilliribsrimpsuluille. Ketsuppina kastikkeessa käytin itsetehtyä raparperiketsaria.

Liemessä-blogissakin on inspiroiduttu kyseisestä reseptistä.

Chelada / Hannan soppa

grillatut vesimelonit / Hannan soppa

Varhaiskaali caesar / Hannan soppa

Tervetulomaljoiksi Veera väsäsi meille cheladat, joiden voimilla jaksoi mm. kitkeä porkkanamaata. Rimpsuluiden kaveriksi grillasimme vesimelonia, cheddar-angelloja sekä varhaiskaalia caesarkastikkeella Suolaa ja Hunajaa -blogin tyyliin. Ruoan määrä oli ehdottomasti liikaa kahdelle likalle, mutta kunnialla selvisimme. Jälkkäriksi leivoimme vielä jättimäisen brita-kakun, josta totuuden nimissä emme jaksaneet syödä kovinkaan paljoa.

Montgras Carmenere-Shiraz / Hannan soppa

Ruokajuomana nautimme Viinimaalta saamaani MontGras Carmenère-Shirazia, joka ensi hörpyltä vaikutti aika pliisulta. Tovin lasissa hengiteltyään viini kuitenkin osoitti kyntensä mausteisen grilliruoan kaverina. Iisi arkiviini, jonka hinta ei päätä huimaa: Alkossa 7,98 €.

Cherry Bbq Ribs / Hannan soppa

CHERRY BBQ RIBS

(2-4:lle)

*

n. 1 kg luomupossun ribsejä

suolaa

kirsikkakastike:

1 dl ketsuppia

2 dl kirsikoita

1 tuore chili

2 valkosipulin kynttä

1 sipuli

4 rkl omenaviinietikkaa

4 rkl sokeria

2 rkl worchestershire-kastiketta

1 rkl dijon-sinappia

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl suolaa

4 rkl voita

 

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillausta. Suolaa se huolella molemmin puolin.

Soosia varten hienonna valkosipuli, chili ja sipuli ja poista kirsikoista kivet. Freesaa sipuleita ja chiliä öljyssä pari minuuttia, lisää sitten etikka ja anna kiehahtaa. Mittaa joukkoon muut aineet voita lukuunottamatta ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Lisää lopuksi voi ja soseuta.

Voitele ribsit kirsikkakastikkeella ja grillaa miedolla lämmöllä tunti-puolitoista. Kääntele aika ajoin ja sivele aina lisää soosia.

Syö sormin!

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.