RAVINTOLAVINKKI TUKHOLMAAN: BAROBAO

26/11/2017

Barobao, Tukholma / Hannan soppa

Toissa viikkoisella risteilyreissullamme teimme vain pikaisen pyrähdyksen Tukholmaan lounas mielissämme. Alkuperäinen suunnitelmamme oli mennä lasten kanssa Junibackeniin, mutta eihän se sitten ollutkaan maanantaisin talvikaudella auki. Nappasimme metron alle ja suhailimme lempparikaupunginosaamme Södermalmille. Lounasravintolaksi valikoitui ystävän suosituksesta aasialaisia makuja skandinaavisella twistillä tarjoava Barobao.

Barobao / Hannan soppa

Barobao / Hannan soppa

Barobao / Hannan soppa

Barobao / Hannan soppa

Hornsgatanilla sijaitseva Barobao on simppelisti, mutta erittäin Instagram-ystävällisesti sisustettu pieni ravintola. Barobaon kategorioiminen on hankalaa, sillä toisaalta kyseessä on pikaruokaravintola kassalta tilaamisineen, mutta toisaalta ruoka on hyvin taitavasti ja kunnianhimoisesti alusta asti itse valmistettua. Paikka on erikoistunut taiwanilaisiin höyrysämpylöihin, baoihin. Iltalistalla on valittavana monenlaisia baoja, mutta me olimme liikkeellä lounasaikaan ja tyytyminen oli lounasvalikoimaan. Lounaalla on tarjolla aina kaksi erilaista baoa sekä kaksi erilaista kulhoa. Kaikki lounasvaihtoehdot tarjoillaan sticky ricen kanssa.

Jaakon valinta osui possubaoihin, itse taas tilasin lounaskulhon palsternakalla ja sienillä. Kulhossa oli lisäksi kananmunaa ja paria erilaista salaattia. Maut olivat tosi hyviä ja annoskoko oli lounaaksi mainio. Lapsiraukat nukkuivat onnensa ohi, mutta päätimme olla herättämättä heitä ja nauttia kerrankin rauhallisesta ravintolavisiitistä. Tyypit heräsivätkin vasta sitten juuri ennen laivalle paluuta, jossa suunnistimme hetimmiten etsimään heille syötävää.

Lounaskulhon hinta on 120 kruunua, bao-annoksen taas 100 kruunua. Varsin erinomainen hinta-laatusuhde siis. Ravintola ei ota pöytävarauksia illallakaan, joten paikalle kannattaa suunnata hyvissä ajoin tai saattaa joutua hieman odottelemaan vuoroaan. Osaa annoksista myös valmistetaan melko pieniä määriä, jolloin ne saattavat loppua ennen sulkemisaikaa. Niin ja hei, käy vessassa, vaikkei olisi hätäkään. Se on hieno!

Lisää blogin Tukholma-suosituksia löytyy täältä.

Barobao / Hannan soppa

BAROBAO

Hornsgatan 66, Tukholma

*nettisivut*

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

*affiliate-linkki

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.