Astetta parempi granola

17/11/2013

Ite kun tekee niin tietää mitä saa.

pähkinät / Hannan soppa

Hyvä luomugranola maksaa maltaita, joten näppäränä tarkanmarkan emäntänä päätin valmistaa sitä pitkästä aikaa itse. Viimeksi olin granolanpaahtohommissa reilu vuosi sitten, kun valmistin sitä kavereille joululahjaksi. Jostain syystä silloin pläräilin vain reseptejä, joissa granola paahdettiin melko kuumassa uunissa, mutta kyllähän sen järkikin sanoo, että aika äkkiä se sinne palaa. Nyt uunitin granolaa reilussa satasessa tunnin ajan ja lopputulos on upean rapsakka aamun herkku.

granola / Hannan soppa

Granola on ihan mahtavaa hävikkiruokaa, sinne saa nimittäin uppoamaan kaikki pähkinä- ja kuivahedelmäpussien pohjat. Mulla oli lisäksi purkeissa jäljellä pienet määrät chia-siemeniä ja quinoaa, jotka nekin saivat onnellisen loppunsa tämän herkkugranolan aineksina.

Inspiraationa toimi Health Yeah! -blogi.

granola / Hannan soppa

granola / Hannan soppa

TATTARI-QUINOAGRANOLA

*

2,5 dl tattarirouhetta

2,5 dl kaurahiutaleita

2 dl quinoaa

3 rkl chia-siemeniä

3 dl pähkinöitä ja siemeniä

1 dl kookoshiutaleita

2 tl kanelia

1,5 dl rusinoita, kuivattuja mustikoita, inkamarjoja ym.

1,5 dl agavesiirappia

1,5 dl sulaa kookosöljyä

Sekoita keskenään tattari, kaurahiutaleet, quinoa, chia-siemenet, kookoshiutaleet ja kaneli. Rouhi pähkinät ronskisti ja yhdistä ne ja siemenet tattari-kauraseokseen. Sekoita joukkoon agave ja kookosöljy.

Levitä granola pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa miedossa lämmössä (110 c) noin tunnin ajan. Sekoita välillä.

Kun granola on jäähtynyt, sekoita joukkoon kuivattuja marjoja/hedelmiä. Nauti vaikka jogurtin kanssa aamupalaksi.

tsekkaa myös:

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.