7/36

14/06/2013

Juuren haukimureke
Juuren haukimureke

Kesä-Suomen parasta festaria, Taste of Helsinkiä, on takana yksi päivä ja edessä vielä kolme. Elannon ansaitsemisesta johtuvista syistä johtuen ehdin paikalle torstaina vain iltakattaukseen, mutta ihan kunniallisen määrän ruokalajeja ehdin siinä parissa tunnissa kiskoa kitusiini. Seitsemän ruokalajia maistettu, 29 vielä jäljellä ja aikaa neljän kattauksen verran, sillä perjantainkaan lounasmeininkeihin en ehdi. Challenge accepted.

Murun makkara
Murun makkara
Askin jälkkäri
Askin jälkkäri

Tämän päivän parhaimmistoa edustivat Gaijinin vihersimpukat, Juuren haukimureke sekä Askin raparperijälkkäri . Murun makkara oli hirmuisen hyvän makuista, mutta kyrsän ulkonäkö ei kyllä silmää hivellyt. C:n sulkava-annokseen ei sitten taas kannata markkojaan tuhlata – ihan hyvää, mutta väärä ruoka väärässä paikassa. Viinipuolella pitäydyin tänään tutuissa ja turvallisissa: uskalsin nauttia lasit Kungfu Girlia ja Valldolinaa seuraavan aamun herätyskellon kilkatus mielessäni. Perjantaista lähtien muuten Vindirektin ständillä voi jutskailla itse herra Hewitsonin kanssa. Häntä on kiittäminen muun muassa legendaarisesta Miss Harrysta. Niin ja Viinitien kojusta saa suomalaisen viinintekijäpimatsu Outi Jakovirran 99 Rows pinot noiria – suosittelen!

Perjantain syömäorgioihin varustaudutaan kumisaappain ja sadetakein, muttei se hymyä hyydytä tai nälkää vähennä. Törmätään Kansalaistorinpuistossa, hihasta saa tulla nykimään!

PS. Instagramissa tunnelmiin pääsee tsekkaamalla hashtagin #tasteofhelsinki.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.